EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Traian Băsescu a discutat cu Sorin Blejnar despre recuperarea datoriilor Rompetrol faţă de statul român

2

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, precizează că discuţiile telefonice dintre şeful statului şi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar au vizat recuperarea datoriilor companiei Rompetrol faţă de statul român, subiect despre care spune că a fost abordat şi în discuţiile avute cu preşedintele Kazahstanului.

„Este vorba despre trei interceptări telefonice dintre domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul Sorin Blejnar. Discuţiile au vizat recuperarea datoriilor pe care compania Rompetrol le are faţă de statul român în contextul în care combaterea evaziunii fiscale şi colectarea creanţelor la bugetul de stat au făcut obiectul unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din 28 iunie 2010, iar preşedintele României este şi preşedintele CSAT. Recuperarea datoriilor companiei Rompetrol faţă de statul român a constituit şi subiect de discuţii la cel mai înalt nivel între preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi preşedintele Republicii Kazahstan, domnul Nursultan Nazarbaev, în cadrul celor două vizite pe care şeful statului le-a făcut la Astana (Kazahstan) în anul 2010 (2-3 martie 2010 şi, respectiv, 1-2 decembrie 2010), în condiţiile în care compania Rompetrol a fost achiziţionată de compania KazMunayGas, deţinută de statul Kazahstan. O lectură onestă a discuţiilor indică faptul că domnul preşedinte Traian Băsescu discută cu domnul Sorin Blejnar despre recuperarea datoriilor companiei Rompetrol faţă de statul român”, se arată în precizarea lui Oprea dată publicităţii vineri, 19 octombrie 2012, seara.

Precizările Preşedinţiei au fost făcute în contextul apariţiei în presă a transcrierii unor convorbiri telefonice dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar.

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. Băi, PONTA, bă..mare prostovan eşti, bă...pfiuuu... spune

    Prea o făcuşi de oaie ! Parcă spuneai că Băsescu şi-a subordobat Justiţia, sau mă înşel ? Tu ce dracu faci ? Păi, când săreai de dos în sus că telefoanele sunt ascultate de către oamenii preşedintelui, cum era ? Acum pas cu pas încerci cu orice preţ, să-ţi pui la lucru prietenii din procuratură…Ia s-o văd pe Mona Pivniceru cum va pedepsi pe cei care au dat drumul la stenograme dintr-un dosar nefinalizat ! Să-ţi fie ruşine, lăbar ce eşti…credeam că eşti alt fel de individ : m-am înşelat amarnic !

  2. pentru ala de deasupra spune

    Cred ca esti un adolescent care crede ca scuipatul pe care il slobozeste din 5 in 5 minute este ingrasamant pentru trotuarul din fata blocului. Numai un astfel de om/specie poate debita asa. S-a gandit creierasul tau ca poate Base insusi a dat drumul la stenograme, nu de alta da Mona nu are control asupra procurorilor dar Base DA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.