EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Cinci moduri de a privi partea bună a lucrurilor

Nimeni nu îşi propune să eşueze, dar realitatea ne arată că nu putem fugi mereu de eşecuri şi, mai devreme sau mai târziu, le vom experimenta.

Oamenii sunt uneori atât de îngroziţi să greşească încât nu încearcă niciodată să îşi îndeplinească marile visuri, pentru că le este teamă. Opreşte-te pentru un minut şi gândeşte-te la momentul din viaţa ta în care ai eşuat într-o acţiune importantă pentru tine. Dacă vei reuşi să laşi deoparte egoul rănit şi impactul emoţional, vei constata că, în urma acelui eşec, ai devenit mult mai puternic, mai conştient şi mai hotărât, scrie Marcia Wieder în Huffingtonpost.com.

Cea mai importantă abilitate pe care trebuie să o înveţi este să nu laşi eşecurile să te oprească, să nu consideri că nu merită să mai încerci o dată. Teama de eşec provine din teama de necunoscut. Dar, judecînd la rece, sentimentul concret al eşecului îl cunoaştem, pentru că la un moment dat cu toţii am dat greş la ceva.

Vestea bună este că această experienţă te dărâmă doar dacă îi permiţi. Poţi fi dezamăgit, fără ca această stare să te dărâme. Soarele va răsări şi mâine dimineaţă.

De fapt, adevăratul câştig în urma unui eşec este reprezentat de înţelepciunea pe care o dobândeşti punându-ţi două întrebări:

1. Ce s-a întâmplat?

2. Ce am învăţat?

Cu răspunsurile la cele două întrebări importante, poţi merge mai departe. Imediat ce îmbrăţişezi ideea că fără eşec nu poţi creşte, vei putea experimenta succesul la un nivel mai profund.

A eşua este partea cea mai uşoară. Modul în care abordezi toată această experienţă va fi cheia, fiind pus în faţa momentului în care fie te opreşti, fie îţi dai voie să mergi mai departe cu viaţa ta, cu cariera sau cu relaţiiile tale.

Iată cinci moduri care te ajută să priveşti partea bună a lucrurilor în cazul unui eşec, astfel încât să fii mai înţelegător cu propria ta persoană şi să fii mai deschis spre exerimentare.

1. Acceptă eşecurile tale. Nu te ascunde de ele, înfruntă-le direct fără niciun sentiment de vină sau ruşine, indiferent dacă a fost o oportunitate ratată, o decizie proastă, o idee proastă sau o combinaţie a tuturor acestor lucruri. Înţelege că nimeni nu e perfect.

2. Fii realist în ceea ce priveşte aşteptările tale. Te-ai pregătit pentru un eşec? Erau aşteptările tale mult prea mari de la început şi nu ţi-ai oferit nicio şansă? Identifică momentul în care îţi sabotezi succesul.

3. Conştientizează faptul că încerci. E adevărat, un eşec nu este ceva cu care te poţi mândri, dar măcar acordă-ţi respectul cuvenit pentru că ai încercat. Fii blând cu tine însuţi, doar nu eşti inamicul tău.

4. Apasă butonul de pauză. În loc de a te doborî de unul singur, priveşte constructiv şi conştientizează faptul că a fost o experienţă din care ai putut învăţa, iar fără experienţe nu putem creşte. Fii recunoscător pentru eşecurile tale.

5. E momentul să mergi mai departe. Bucură-te de oportunităţile din faţa ta. Poate a devenit un clişeu, dar principiul “cu fiecare uşă închisă, o nouă uşă se deschide” este adevărat. Trebuie să crezi în acest lucru şi să laşi în urmă trecutul.

Poţi realiza mai multe în viaţa ta atunci când, pur şi simplu, te hotărăşti să faci loc şi eşecurilor. De la o vârstă fragedă, suntem învăţaţi că eşecul este o ruşine şi un “stigmat” care ne va defini ca persoane, însă nu este aşa. Doar TU poţi permite unui eşec să te definească.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata