Fidel Castro a apărut în public

0

Fidel Castro şi-a făcut apariţia în public pentru prima dată în decurs de câteva luni, a declarat duminică pentu AP o oficialitate locală încercând să înlăture zvonurile potrivit cărora liderul revoluţionar cubanez ar fi pe moarte.

În vârstă de 86 ani, „el lider maximo” a întâmpinat sâmbătă la Hotel Nacional un oaspete venezuelean de rang înalt cu care a discutat timp de o jumătate de oră, a indicat un membru al conducerii hotelului. „Mi s-a spus că arată foarte bine”, a insistat pentru AP directoarea comercială a hotelului Yamila Fuster. Deocamdată nu au fost oferite fotografii dar imagini ale acestei întâlniri dar vor fi date în curând presei, potrivit aceleiaşi surse

Sănătatea fostului preşedinte cubanez este o problemă de securitate naţională. În ultimii ani, starea fizică a lui Fidel Castro a făcut şi face obiectul unor intense speculaţii, potrivit AP. El nu a mai apărut la televiziune din luna martie, cu ocazia vizitei Papei Benedict al XVI-lea.

Informaţiile conform cărora fostul lider cubanez a murit sau este pe moarte s-au intensificat deoarece Fidel Castro nu l-a felicitat public pe preşedintele venezuelean Hugo Chavez, cu ocazia realegerii sale în funcţie la 7 octombrie.

O scrisoare de felicitare cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea şcolii de medicină şi atribuită lui Castro a fost publicată joia trecută de mass-media cubaneze.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.