Formula 1: Misiunea mea s-a încheiat, declară Michael Schumacher

0

Germanul Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, care va disputa ultima cursă din cariera sa pe 25 noiembrie, în Brazilia, a admis că este într-o anumită măsură vinovat pentru insuccesele din ultimele trei sezoane petrecute la Mercedes.

„Ca pilot, depinzi de maşină. Dacă aceasta nu funcţionează aşa cum ar trebui este şi greşeala mea, nu doar a echipei”, a declarat Schumacher într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt.

Referindu-se la viitorul său în afara curselor din Marele Circ, „Schumi” a precizat: „Aştept cu nerăbdare să-mi petrec timpul alături de familie. De câte ori soţia mea a mers la o competiţie de echitaţie la care eu nu am putut să ajung, din cauza unei curse?

Acest lucru m-a deranjat tot mai mult în ultimul timp. Am prelungit mai mult decât majoritatea sportivilor posibilitatea de a fi performant la cel mai înalt nivel. Misiunea mea s-a încheiat şi pot, deci, să revină la perioada fericită din viaţa mea, cea pe care am apreciat-o după prima mea retragere”.

În vârstă de 43 ani, Michael Schumacher s-a retras pentru prima oară din activitate la finele sezonului 2006, punând capăt unei cariere în care a reuşit să câştige şapte titluri mondiale (2 cu Benetton şi 5 cu Ferrari). După ce a spus prima oară adio Formulei 1, germanul a făcut o pasiune pentru cursele de motociclism-viteză, suferind un accident, din fericire fără urmări grave, în timpul unei competiţii desfăşurate în 2009. El nu mai doreşte acum să revină la motociclism, declarându-se mai nou pasionat de… rodeo.A

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.