INS: Cheltuielile cu protecţia mediului au crescut în 2011 la 3,2% din PIB

0

Cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au crescut la aproximativ 18,6 miliarde lei în anul 2011, reprezentând 3,2% din Produsul Intern Brut PIB, comparativ cu 3% din PIB în anul 2010, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică /INS/ remis luni.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru managementul deşeurilor (51,9% din totalul cheltuielilor pentru protecţia mediului), urmate de cheltuielile pentru protecţia apei (23,5%) şi de cheltuielile pe alte domenii de mediu (11%).

La nivel naţional, ponderea investiţiilor administraţiei publice a reprezentat 46,6 %, din totalul investiţiilor pentru protecţia mediului, urmată de cea a producătorilor specializaţi (27,5 %) şi a producătorilor nespecializaţi (25,9 %).

În industria prelucrătoare s-au realizat 56,7% din cheltuielile pentru protecţia mediului ale producătorilor nespecializaţi, în timp ce industria extractivă a absorbit 16,9%, iar sectorul ‘producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă’ – 14,7 %.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.