Liban: Manifestanţi împiedicaţi să pătrundă în sediul guvernului

0

Poliţia a folosit grenade lacrimogene duminică pentru a-i împiedica pe manifestanţi să pătrundă în Serai, reşedinţa premierului Najib Mikati, a cărui demisie este cerută de către opoziţie, transmite AFP.

La încheierea funeraliilor şefului serviciului de informaţii al Forţelor de Securitate Internă din Liban, Wissam al-Hassan, ucis vineri într-un atentat cu maşină-capcană, mai mulţi „tineri s-au îndreptat către clădirea care se află în centrul oraşului, însă forţele de ordine i-au împiedicat să intre lansând grenade lacrimogene”, a declarat o sursă al poliţiei locale.

Participanţii la funeraliile generalului Wissam, adunaţi în Piaţa Martirilor, au aruncat cu pietre şi bastoane, făcând răniţi printre ei, dar şi în rândul forţelor de ordine.

Guvernul este responsabil de crima care l-a ucis pe Wissam. De aceea trebuie să plece’, a lansat din mulţime Fouad Siniora, şeful grupului parlamentar de opoziţie. ‘Mikati, nu trebuie să mai rămâi în postul tău pentru a acoperi această crimă!. Dacă rămâi, înseamnă că eşti de acord cu ceea ce s-a întâmplat şi cu ceea ce se va petrece’, a mai lansat el.

În Piaţa Martirilor, din centrul Beirutului, au fost instalate afişe uriaşe pe care se putea vedea scris ‘Martirul dreptăţii şi adevărului’, cu imaginea generalului Wissam. Trei persoane, între care generalul şi şoferul său, au fost ucise şi 129 rănite în atentatul de vineri, potrivit unui ultim bilanţ.

Premierul libanez Najib Mikati a anunţat sâmbătă că şi-a depus mandatul, însă preşedintele Michel Suleiman l-a rugat să mai rămână ‘o perioadă’.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.