EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Libia nu a fost pe deplin eliberată, la un an după moartea lui Gaddafi

0

Preşedintele Adunării Naţionale libiene, Mohamed al-Megaryef, a estimat că ‘eliberarea’ ţării de regimul colonelului Moammar al-Gaddafi nu a fost complet realizată, la un an după moartea dictatorului răsturnat de la putere, într-un discurs difuzat în noaptea de vineri spre sâmbătă, transmite AFP.

‘Eliberarea ţării nu a fost complet realizată în unele regiuni’, a declarat Megaryef, nominalizând oraşul Bani Walid, unul dintre ultimele bastioane ale fostului regim, devenit de mai multe zile teatrul unor confruntări sângeroase.

Înaltul responsabil libian a făcut un bilanţ sumbru al perioadei post-Gaddafi, subliniind printre deficienţe ‘întârzierea şi neglijenţa’ în formarea armatei şi a poliţiei, în privinţa controlului armelor şi neintegrării foştilor rebeli în instituţiile de stat. Printre alte neajunsuri, el a menţionat întârzierea reformei în domeniul justiţiei, precum şi dosarul reconcilierii naţionale.

‘Această situaţie, a estimat el, a creat o stare de nemulţumire şi de tensiune între diferite segmente ale societăţii, precum şi răspândirea haosului, dezordinii, corupţiei, care au cauzat slaba performanţă a diferitelor organisme guvernamentale’.

În altă ordine de idei, serviciile secrete americane nu au descoperit dovezi că atacul din data de 11 septembrie asupra Consulatului SUA din Benghazi (estul Libiei) ar fi fost plănuit de reţeaua teroristă internaţională Al Qaida, scrie sâmbătă Los Angeles Times, cu referire la surse din comunitatea americană de informaţii.

Atacul, în care au murit patru cetăţeni americani, între care şi ambasadorul Chris Stevens, a avut un caracter spontan, iar ‘atacatorii au arătat un grad ridicat de lipsă de organizare’, au subliniat sursele ziarului amintit.

‘Nu există nicio dovadă că atacatorii au planificat atacul cu câteva zile sau săptămâni în avans’, a afirmat o altă sursă a Los Angeles Times tot din serviciile secrete.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.