MB: Ministrul de finanţe călătorea la clasa întâi cu bilet de clasa a doua

0

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a fost obligat vineri să plătească un supliment de circa 200 de euro pentru că a ocupat un loc la clasa întâi într-un tren, în timp ce avea bilet pentru clasa a doua, potrivit unor surse concordante, citate de AFP.

Osborne, care a călătorit vineri după-amiază de la Wilmslow (vestul Angliei) la Londra, nu avea un bilet corespunzător, deoarece a luat ‘un alt tren decât cel prevăzut iniţial’, a explicat un purtător de cuvânt al ministrului.

‘Pentru că nu avea loc rezervat în trenul care era aglomerat, a decis să călătorească la o clasă superioară şi evident că a avut intenţia să plătească şi este mulţumit că a făcut lucrul acesta’, a ţinut el să precizeze, contrazicând mărturia unei jurnaliste de la postul de televiziune ITV, Rachel Townsend, aflată în tren.

‘Asistentul ministrului a spus că acesta nu poate să plătească’, a povestit pentru ITV ziarista amintită care a susţinut că a fost martoră la scena respectivă. ‘Controlorul a refuzat să cedeze şi a continuat să verifice biletele. Mai târziu mi-a spus că Osborne a acceptat să plătească cele 160 de lire’ (197 de euro) pentru diferenţa de clasă, a adăugat Rachel Townsend.

‘În niciun moment nu a fost vorba despre vreo neînţelegere sau refuzul de a plăti’, a insistat compania Virgin Trains care asigura legătura feroviară.

‘Imediat ce trenul a plecat din Wilmslow, un asistent al ministrului l-a căutat pe controlor pentru a-i explica situaţia şi a plăti diferenţa de clasă’, a adăugat un purtător de cuvânt al Virgin Trains, precizând că suplimentul plătit de ministru şi asistentul său a fost de 189,50 de lire (233 de euro).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.