EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Nunta ultimului prinţ moştenitor burlac din Europa

0

Marele-duce moştenitor al Luxemburgului, Guillaume, s-a căsătorit sâmbătă, 20 octombrie, religios cu contesa belgiană Stephanie de Lannoy, în prezenţa a numeroase capete încoronate, în cadrul unei ceremonii ce a îmbinat tradiţia cu modernitatea, aducând în prim-plan această mică ţară aflată atât de rar în lumina reflectoarelor, relatează France Presse.

Guillaume (31 de ani), care va deveni cel de-al 7-lea mare duce al monarhiei luxemburgheze, şi Stephanie (28 de ani), descendentă a uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare din Belgia, şi-au unit destinele în faţa lui Dumnezeu în catedrala Notre-Dame din Luxemburg, în centrul capitalei Marelui Ducat.

După o ceremonie civilă marcată vineri doar în cadru familial, o mare parte a elitei mondiale a răspuns invitaţiei de a asista la căsătoria religioasă a ultimului prinţ moştenitor celibatar din Europa.

Contesa Stephanie, care a sosit la braţul fratelui său mai mare, a purtat o rochie de mireasă Elie Saab alb-ivoire de dantelă cu broderii din fir de argint, precum şi un voal din tul de aceeaşi culoare, lung de 4 metri. Mirele era îmbrăcat în uniformă militară de ceremonie.

Pe lângă familiile mirilor, la ceremonie au asistat regele Belgiei Albert II şi regina Paola, care au legături de familie cu monarhia luxemburgheză, regele Norvegiei Harald V şi regina Sonja, prinţul Hans-Adam II al Lichtensteinului cu prinţesa, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei şi prinţul consort Henrik, regina Silvia a Suediei şi prinţesa Lalla Salma, soţia regelui Mohammad VI al Marocului.

Printre invitaţi s-au mai numărat şi prinţesa Carolina de Monaco, prinţul Edward (cel de-al treilea fiu al reginei Angliei), prinţul moştenitor al Japoniei Naruhito, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Totuşi, la dorinţa mirilor – ca o notă modernă adusă acestei ceremonii -, la slujbă au asistat şi 270 de luxemburghezi ‘de rând’.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de arhiepiscopul de Luxemburg Jean-Claude Hollerich în limbile franceză, engleză, germană şi luxemburgheză.

Concertele gratuite şi focurile de artificii fac din căsătoria viitorului mare duce un eveniment popular, chiar dacă unii au criticat costurile acestuia (350.000 euro reprezintă participarea statului şi 317.000 euro, cea a oraşului Luxemburg).

Cei doi miri s-au cunoscut în Germania în urmă cu opt ani, prin intermediul unui prieten comun, însă relaţia lor a început abia în urmă cu trei ani, iar public s-a aflat de ea doar la sfârşitul lunii aprilie, când s-au anunţat logodna celor doi.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.