Victor Ponta: Trebuie să scăpăm de monstrul înregistrărilor, al stenogramelor

0

Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a afirmat luni că România trebuie să scape de ”monstrul stenogramelor, al înregistrărilor”, după ce va scăpa de ”sistemul securist al lui Traian Băsescu”.

Premierul s-a referit la relatările din presă potrivit cărora CSM s-a autosesizat în legătură cu stenogramele apărute din dosarul în care este cercetat Sorin Blejnar şi în care sunt surprinse discuţii între acesta şi preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit lui Ponta, respectivele stenograme nu au legătură cu fapte penale.

„Nemulţumirea mea este următoarea: în mod sigur ceea ce s-a întâmplat în zilele acestea şi anume stenograme care nu au legătură cu fapte penale nu au ce căuta la dosar, am fost procuror şi vă spun sigur că nu ai de ce să pui stenograme, discuţii private care nu au legătură cu fapte penale. Pe de altă parte însă s-a mai întâmplat chestia asta de o sută de ori, începând cu mine. În cazul meu a fost special, pentru că nici nu exista rechizitoriul, pur şi simplu s-a dat de la DNA că am vorbit la telefon cu dl Bălan şi că i-am zis dacă bea o cafea. Nu ştiu dacă e o faptă penală asta să bei o cafea, dar au dat-o la presa pedelistă. Nu s-a sesizat nimeni”, a spus Victor Ponta, înaintea reuniunii USL.

El a adăugat că, după aceea, au apărut în presă stenogramele referitoare la foştii miniştri Ioan Rus şi Victor Paul Dobre.

”Deci, dacă dai stenograme cu duşmani ai d-lui Băsescu e bine şi e legal, dacă dai stenograme cu dl. Băsescu şi dl. Blejnar e ilegal. Nu ne hotărâm că de fapt e ilegal în toate situaţiile? Şi CSM-ul ăsta să poată odată să-şi facă treaba în toate situaţiile pentru care sunt plătiţi atât de bine? În rest, până acum, aşa e când creezi un monstru. L-a folosit dl. preşedinte Băsescu şi dl. Morar acest monstru al înregistrărilor, al stenogramelor, al intoxicărilor de presă şi se mai întoarce împotriva lor.

Ideea este ca în viitor, după ce scăpăm şi de Băsescu şi de sistemul lui securist, să nu se mai întâmple lucrul acesta şi într-adevăr în dosare să nu intre decât stenograme care au legătură cu cauza. Stenogramele prezentate în weekend nu au nicio legătură cu fapte penale, pentru mine nu reprezintă nicio surpriză, am ştiut tot timpul că dl Băsescu era de fapt şeful lui Blejnar şi dl Blejnar ne controla şi ne căuta pe toţi la ordinul d-lui Băsescu. E foarte clar”, a mai spus preşedintele PSD.

Întrebat cum comentează o postare recentă a fostului premier Adrian Năstase de pe blog, conform căreia în USL au apărut ”persoane dintre cele mai ciudate”, premierul a arătat că nu a citit-o. „Nu apuc să citesc toate blogurile”, a spus Ponta.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.