EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Coca Cola şi Pepsi conţin alcool

1

Nutriţioniştii recomandă iubitorilor de băuturi carbogazoase să fie atenţi la substanţele care se găsesc în aceste băuturi îndulcite. Dar cum să ne ferim de substanţele pe care producătorii “uită” să le menţioneze pe etichetă? Oamenii de Ştiinţă din Franţa au dezvăluit că băuturi carbogazoase  precum Coca-Cola şi Pepsi au urme de alcool în ele, relatează Redorbit.com.

 

Investigatorii cred că descoperirea îi va determina pe oameni să fie mai atenţi la aceste băuturi din motive de siguranţă şi sănătate. Testele au fost realizate de către Insitutul Naţional de Consum, o organizaţie cu sediul la Paris, şi au arătat că peste jumătate din sucurile populare au în componenţa lor cantităţi mici de alcool.

În această categorie intră sucuri precum Coca-Cola şi Pespi Cola. “Este posibil ca urmele de alcool să provină din timpul procesului de fabicare a băuturilor, potrivit reţetei secrete a companiilor producătoare”, a comentat Michael Pepin, director ştiinţific pentru Coca-Cola Franţa.

O revistă franceză a publicat rezultatele acestui studiu. Autorii articolului au scris că nivelul de alcool din aceste băuturi este de aproximativ 0,001%, care reprezintă 10 miligrame la fiecare litru. Din 19 tipuri de băuturi carbogazoase, doar nouă nu au conţinut alcool.

Printre băuturile în care nu s-au găsit urme de alcool s-au numărat Auchan, Cora, Casino, Leader Price şi Man U-Cola, toate fiind imitaţii de băuturi carbogazoase din supermarketuri. Celelalte zece sucuri, care au avut urme de alcool în ele, au inclus mărci consacrate precum Coca-Cola, Coca-Cola Light, Coca Cola Zero şi Pepsi Cola.

“Unele băuturi uşoare pot conţine urme de alcool din cauza ingredientelor folosite”, a notat un purtător de cuvânt al Pepsi. “Însă, reţeta clasică Pepsi Cola nu conţine alcool”, a adăugat acesta.

“Concentraţia de alcool, deşi foarte mică, poate interacţiona cu o serie de medicamente, fie crescând, fie reducând efectul pastilelor, precum diluanţi de sânge şi o serie de antibiotice. Mai mult, pericolele pentru sănătate ale acestor băuturi zaharoase au un impact asupra pacienţilor diabetici şi chiar asupra persoanelor sănătoase care sunt predispuse la obezitate şi osteoporoză, printre multe alte afecţiuni”, spune doctorul Hatem Soliman, specialist la Spitalul Privat “Al Zahra”.

Alţii consideră că este necesară o etichetare clară pentru cei care ar putea avea reacţii alergice la anumite ingrediente din sucuri.

“Alcoolul este toxic, iar eticheta ar trebui să menţioneze faptul că băutura carbogazoasă conţine alcool, specificând totodată şi procentajul. Aşadar, dacă o persoană ştie că suferă de o afecţiune medicală, poate lua o decizie corectă bazându-se pe informaţii concrete”, a spus Hussein Al Beshbeshy, manager de marketing la centrul de fizioterapie, sport şi sănătate Body Balancers.

În ce măsură se vor schimba lucrurile şi se va ţine cont de rezultatele acestei cercetări, în condiţiile în care marile companii au un control total asupra industriei?

“Gândiţi-vă la miliardele de copii care consumă astfel de băuturi, fără a cunoaşte efectele acestora, devenind dependenţi de sucuri. Oamenii ar trebui să fie conştienţi de sănătatea lor şi să preia controlul asupra ei”, a comentat Jacques caluwe Senior, un fizioterapist care lucrează cu atleţi de top.

 

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    este foarte bine sa contina alcool , ar trebui sa contina si cianuri sau alte otravuri eu oricum nu beu asa porcarie, dar asa ar disparea consumatorii si atunci nu s-ar mai fabrica

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.