EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Comisia de etică a ARD a respins 32 de candidaturi

0

Comisia de etică a ARD a analizat până în prezent 476 de candidaturi ale alianţei la alegerile parlamentare şi a dat aviz negativ în 32 de cazuri, se arată într-un comunicat remis marţi de europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele comisiei.

„Comisia de etică a analizat până acum, pe baza criteriilor de integritate, 476 de candidaturi pentru care a primit documentele solicitate prin scrisoarea transmisă co-preşedinţilor Alianţei România Dreaptă (ARD) pe 16 septembrie 2012. Comisia de etică a dat aviz negativ pentru 32 de candidaţi propuşi de ARD. Până în acest moment partidele din ARD au decis să înlocuiască 12 candidaţi dintre cei respinşi. Câteva contestaţii sunt pe rol”, se arată în comunicat.

Totodată, se precizează în acelaşi comunicat, „evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte publice, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată”.

„Comisia de etică va face publice rezultatele evaluărilor la finalul verificării tuturor candidaţilor de la care a primit dosare complete. Comisia este alcătuită din câte un reprezentant al PDL, PNŢCD, FC şi PNR, plus preşedintele, iar deciziile s-au luat prin regula votului majoritar, fiecare membru având drept la un singur vot”, precizează acelaşi comunicat.

În altă ordine de idei, se reaminteşte că Monica Macovei le-a recomandat liderilor Alianţei să ţină cont la finalizarea listei cu candidaţii ARD de deciziile luate prin vot în Comisie şi le-a solicitat să transmită urgent Comisiei dosarele complete pentru candidaţii pentru care nu au trimis şi pentru cei pe care decid să îi înlocuiască.

„Nominalizarea candidaţilor Alianţei România Dreaptă a fost o decizie politică a partidelor din Alianţă, iar decizia finală de includere pe listă cade în responsabilitatea acestora”, a mai susţinut Monica Macovei, citată în comunicat.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.