EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,47 RON
(0%)
GBP
5,48 RON
(0%)
CHF
4,58 RON
(+0.01%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,73 RON
(0%)
CAD
3,14 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,68 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,17 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Crin Antonescu: USL nu pregăteşte o suspendare a preşedintelui Traian Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, 22 octombrie, că USL nu pregăteşte o suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, dar că o demisie a acestuia ar fi benefică României.

Întrebat dacă vede alegerile prezidenţiale mai aproape de 2014 în contextul în care USL câştigă alegerile parlamentare, Antonescu a spus că ar fi bine să se întâmple acest lucru deoarece România nu are un preşedinte, ci „un cetăţean care în mod ilegitim locuieşte la Cotroceni”.

„Nu organizăm nicio suspendare, însă eu cred că la un moment dat orice şansă, fie şi o demisie a preşedintelui în faţa unei realităţi politice ar fi benefică pentru România”, a declarat Antonescu la TVR 1.

El a susţinut că România se află într-o situaţie proastă sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu.

„România, după opt ani sub conducerea lui Traian Băsescu, este într-o situaţie proastă din foarte multe puncte de vedere, dar cel mai rău lucru este că are un locatar ilegitim la Cotroceni, ceea ce este cât se poate de grav, dar calităţile d-lui Băsescu sunt foarte multe. Este vorba de curaj, este vorba de personalitate, autoritate, inteligenţă – nu mă refer la trucuri, la vicleşuguri, ci la inteligenţă pur şi simplu, este un om inteligent. Din păcate toată această sumă de calităţi probată în atâtea rânduri, o capacitate de luptă extraordinară, nu au folosit la nimic bun României şi nici pentru domnia sa care a ajuns într-o situaţie îngrozitoare pentru un politician performant şi anume să fie introdus pe uşa din dos şi împotriva voinţei concetăţenilor”, a adăugat liderul PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata