FRF: Mai puţine echipe în prima ligă

0

Oficialii fotbalului românesc intenţionează să reducă numărul de echipe din primele trei divizii, în dorinţa de îmbunătăţire a standardelor, a confirmat pentru agenţia Reuters purtătorul de cuvânt al FRF, Paul Zaharia.

Preşedintele Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, a discutat deja cu conducătorul FFR, Mircea Sandu, ideea reducerii numărului de echipe din prima ligă de la 18 a 16, avându-se în vedere pe viitor o reducere la 14 sau chiar 12 formaţii.

„Procesul reducerii numărului de echipe în ligile a doua şi a treia este în curs de desfăşurare, iar apoi intenţionăm să reducem mărimea primei divizii”, a declarat Zaharia. Acesta a adăugat că vor avea loc noi discuţii, în perioada următoare, înainte ca Adunarea generală a FRF să ia o decizie finală în acest sens.

Multe cluburi româneşti se confruntă cu dificultăţi considerabile şi se luptă pentru a îndeplini criteriile administrative, legale şi financiare impuse de forul conducător al fotbalului european – UEFA. La începutul acestui an, ţara vecină Bulgaria a anunţat că doreşte să reducă mărimea primei sale divizii de la 16 la 14 cluburi, tot în dorinţa de îmbunătăţire a performanţelor, adaugă Reuters.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.