MECMA:Producţia instalaţiilor Oltchim de Electroliză cu Catod de Mercur, Propenoxid şi Polieteri va începe în noiembrie

0

Începerea producţiei la instalaţiile din cadrul secţiilor Electroliză cu Catod de Mercur, Propenoxid şi Polieteri de la Oltchim este programată pentru decada a doua a lunii noiembrie 2012, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

În paralel cu punerea în funcţiune a secţiei Electroliză cu Membrană se execută activităţile necesare pregătirii pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor din cadrul celor trei secţii, conform sursei citate.

În perioada 16 octombrie – 24 octombrie 2012 se derulează probele profilacţie la instalaţiile tehnologice şi de utilităţi, probe de etanşeitate şi de funcţionare în gol a echipamentelor dinamice. De asemenea, s-au introdus utilităţile pe magistralele şi traseele tehnologice aferente Electrolizei cu Membrană.

Potrivit Ministerului Economiei, în 22 octombrie 2012, începând cu ora 7.00, a fost pornit compresorul de comprimare clor – utilaj cheie în fluxul tehnologic – şi va rămâne în stare de funcţionare pe durata efectuării probelor în gol, până la data de 24 octombrie 2012, când va fi demarată efectiv activitatea de producţie.

MECMA precizează că, din 24 octombrie, prin punerea în funcţiune a secţiei Electroliză cu Membrană, se vor produce leşie de sodă, clor, acid clorhidric, hipoclorit de sodium, produse pentru care sunt asigurate materiile prime şi utilităţile necesare.

Pe 23 august, activitatea combinatului din Râmnicu Vâlcea a fost oprită din cauza datoriilor pe care societatea le-a înregistrat în ultimii patru ani. Salariaţii şi-au recuperat, în urma protestelor, restanţele salariale iar conducerea a fost schimbată. În luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces eşuat de privatizare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.