EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Planta care îţi ia durerea de cap „cu mâna”

0

Abilităţile incredibile ale plantei de ghimbir, de a susţine un tonus bun şi un organism sănătos, nu pot fi trecute cu vederea, în special din cauza modului simplu în care pot fi consumate rădăcina şi frunzele plantei, sub formă de capsule, ceai, extract şi chiar felii sau bucăţele adăugate la diferite feluri de mâncare.

Iată şase motive specifice pentru care ghimbirul trebuie să facă parte din regimul tău zilnic, scrie Naturalnews.com:

 

1. Ghimbirul ajută la tratarea răcelilor şi a afecţiunilor respiratorii

Aşa cum este subliniat într-un studiu realizat în 1993, ghimbirul este un expectorant puternic, ceea ce înseamnă că determină organismul să producă mai multe secreţii cu funcţie de hidratare, care ajută la lubrifierea tractului respirator. Ghimbirul ajută mucusul bronhial subţire să cureţe căile respiratorii înfundate, care în schimb îmbunătăţesc respiraţia şi activitatea plămânilor.

Atunci când tratezi o tuse sau o răceală cu ghimbir, poţi constata aproape imediat ameliorarea afecţiunii, fie prin combinarea plantei cu frunze de tamarin într-o infuzie cu apă fierbinte, strivirea şi amestecarea cu miere, sau prin fierberea ghimbirului împreună cu seminţe de schinduf.

 

2. Ghimbirul ajută la tratarea durerilor stomacale, a indigestiilor şi a greţurilor

Poate cea mai cunoscută proprietate medicinală a ghimbirului este abilitatea sa de a potoli un stomac deranjat, o indigestie, dar şi senzaţia de greaţă. Aceasta proprietate rivalizează cu cea a multor antacizi şi antihistamine. Numeroase studii şi experimente au arătat că ghimbirul este un remediu puternic pentru greţurile în timpul deplasării cu mijloace de transport, dar şi pentru diaree, dureri stomacale şi indigestii.

Dizolvarea unui gram de pudră de ghimbir în apă clocotită sau în altă băutură caldă este o modalitate simplă de a preveni sau alina indigestia şi durerea de stomac. Dacă mănânci una sau două bomboane din ghimbir înainte de a merge cu maşina, cu vaporul sau înainte de a începe o activitate care ar putea induce greaţa, este de cele mai multe ori suficient pentru a preveni apariţia simptomelor.

 

3. Ghimbirul acţionează asupra durerilor de cap, a migrenelor

Multe persoane suferă de dureri de cap cronice şi migrene, pentru care există puţine remedii eficiente, în afară de medicamentele farmaceutice potenţial periculoase. Însă, proprietăţile antiinflamatoare ale ghimbirului fac ca această plantă puternică să lupte într-un mod eficient împotriva durerilor de cap cronice. Iată de ce ghimbirul este primul “ingredient” al trusei de ajutor pe care trebuie să o ai la tine atunci când călătoreşti, lucrezi sau iei parte la o activitate care ţi-ar putea declanşa o durere de cap.

Este bine să ai un acces rapid la ghimbir, fiind un remediu eficient pentru durere, de aceea, în locul medicamentelor este indicat să ai în geantă tot timpul o cutie cu ceai de ghimbir sau capsule naturale de ghimbir. Specialiştii recomandă prepararea unei paste din pudră de ghimbir uscat şi apă, şi aplicarea produsului obţinut pe frunte, pentru o ameliorare imediată.

 

4. Ghimbirul ameliorează durerile articulare şi pe cele musculare

La fel ca şi în cazul durerilor de cap, ghimbirul poate ajuta şi la ameliorarea durerilor articulare şi a celor musculare, datorită efectelor sale puternic antiinflamatoare. Dacă iei în fiecare zi câteva grame de pudră de rădăcină de ghimbir, extract sau capsule, acest lucru te poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare şi musculare, precum şi a simptomelor asociate cu artrita, potrivit un studiu realizat în 2001.

Pudra de rădăcină de ghimbir poate fi amestecată cu rădăcină de ricin şi aplicată local pe piele, acoperind articulaţiile dureroase.

 

5. Ghimbirul ajută la eliminarea viermilor intestinali şi a paraziţilor

Dacă suferi de dureri digestive cronice sau de sindromul intestinului iritabil, există o şansă ca sursa acestui disconfort să fie viermii intestinali sau paraziţii, care, de asemenea, pot fura substanţele nutritive din alimentele pe care le mănânci. Dacă aceasta este problema, o modalitate foarte bună şi naturală de a scăpa de aceşti invadatori străini este de a adăuga în  alimentaţia ta şi ghimbir.

O mulţime de cercetări ştiinţifice confirmă faptul că ghimbirul are efecte antihelmitice unice, ceea ce înseamnă că este capabil să distrugă viermii paraziţi intestinali. Gama largă de enzime puternice ale ghimbirului, în combinaţie cu capacitatea sa stimulatoare, transformă această plantă într-un tratament eficient împotriva paraziţilor, fie că se bea sub formă de ceai sau se iau suplimente.

 

6. Ghimbirul ajută la promovarea sănătăţii rinichilor şi dizolvă pietrele

Din moment ce ghimbirul acţionează ca un stimulant al circulaţiei, acesta poate ajuta şi la curăţarea organismului de toxine dăunătoare, inclusiv cele care s-au adunat în rinichi. În special la persoanele cu diabet, ghimbirul ajută la protecţia rinichilor împotriva nefropatiei diabetice sau a deteriorării funcţiilor renale normale.

Mecanismele prin care ghimbirul stimulează funcţiile renale potrivite sunt legate şi de promovarea funcţiilor hepatice sănătoase şi a fluxului sanguin. În primul caz, cel al promovării funcţiilor hepatice sănătoase, ghimbirul asistă organismul la transformarea colesterolului în acizi biliari. În cazul stimulării fluxului sanguin, ghimbirul ajută la prevenirea lipirii între ele a trombocitelor din sânge, ceea ce poate provoca coagularea şi într-un final formarea cheagurilor de sânge, dacă situaţia nu este rezolvată.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.