EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Premierul Portia Simpson-Miller vrea în Jamaica un preşedinte ales, în locul reginei Marii Britanii

0

Şefa cabinetului jamaican, Portia Simpson-Miller, a confirmat luni la Ottawa că i-ar plăcea să o înlocuiască pe regina Marii Britanii cu un preşedinte ales, în calitate de şef al statului în ţara sa, reafirmându-şi în acelaşi timp admiraţia pentru suverana britanică, transmite AFP.

Referindu-se în cursul unei conferinţe de presă la declaraţiile făcute la începutul anului în legătură cu acest subiect – ea a afirmat la acea dată că vrea să transforme ţara într-o republică al cărei şef să nu mai fie regina Marii Britanii -, Portia Simpson-Miller a spus că este ‘cea mai mare admiratoare şi simpatizantă a reginei în Jamaica’.

Dar, a continuat ea, Jamaica a avut de suportat sclavagismul şi colonialismul înainte de a fi independentă, ‘şi credem că a sosit timpul ca noi să ne hotărâm forma de guvernământ’.

‘Regina va rămâne cu noi. Nu vom părăsi niciodată Commonwealth-ul. O iubim pe regină, o respectăm pe regină şi o stimăm pe regină. Trăiască regina!’, a mai afirmat ea.

La rândul său, omologul său canadian, Stephen Harper, a făcut cunoscut că Ottawa îi va ajuta pe agricultorii din Jamaica să-şi vândă produsele pe pieţele de export rentabile, precum şi colectivităţile locale în lupta împotriva catastrofelor naturale.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.