Primăriile de sector primesc în această perioadă ajutoarele sociale europene, distribuţia din luna noiembrie

2

Primăriile de sector trebuie să primească în această perioadă ajutoarele sociale europene distribuite la nivelul Capitalei, provenind din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor celor mai defavorizate din România.

Reprezentanţii direcţiilor sociale din cadrul primăriilor de sector au comunicat că sediile de unde vor fi distribuite sunt pregătite să primească marfa, iar acordarea către beneficiari se va face la o dată ce urmează a fi anunţată ulterior.

În sectorul 3, distribuţia se va face după data de 1 noiembrie, în sectorul 4 – din 5 noiembrie, iar în sectorul 6 va începe săptămâna viitoare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a început din 22 octombrie distribuirea produselor, dar la nivelul administraţiilor locale nu s-a început această operaţiune, urmând ca în aceste zile să fie transmisă şi o adresă pentru a se comunica exact data la care beneficiarii pot primi ajutoarele.

Produsele se pot ridica până la 31 martie 2013.

Fiecare beneficiar urmează să primească: făină – 12 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase – 2 pachete, biscuiţi – 5 pachete, orez – 5 kg, zahăr – 3 kg, ulei – 4 l, fasole uscată boabe – 1 kg, mazăre boabe în conservă – 2 cutii, roşii în bulion – 2 cutii, bulion de tomate – 1 cutie.

Beneficiază de acest program, desfăşurat pentru al cincilea an consecutiv, 22.171 şomeri (9.276 şomeri indemnizaţi şi 12.895 şomeri aflaţi în evidenţe), 28.078 pensionari cu pensii sub 400 lei/lună, 675 beneficiari ai venitului minim garantat şi 49.165 persoane cu handicap. Acestora li se adaugă aproximativ 40.000 persoane beneficiare ale unor drepturi ce decurg din legi speciale.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. Ion C-tin spune

    Draga domnilor,tot ceea ce are legatura cu acest gen de lucruri,in speta,pensionari,someri indemnizati sau nu,ar trebuii sa fie obligatorii pt. posturile radio-tv.Acest gen(si latele) de articole si anunturi,ar trebuii sa se auda la timpul optim,pt. ca populatia care se regaseste in acest raduri,in speta populatia defavorizata din diferite motive,depedndente sau independente de ea,sa poata fi imformata la timp si exact despre cine,unde,ce,cum si in funtie de ce criterii,poate beneficia de asemenea ajutoare.Multi,foarte multi oameni nu stiu nimic despre asemenea ajutoare date de UE.Asta pt. ca massmedia nu este obligata sa faca acest gen de anunturi si asta (sa imi fie cu iertare) dar eu personal caonsider ca se intampla din cauza faptului ca organele abilitate,in speta unii angajati ai lor,nu vor ca aceste lucruri sa se stie de catre prea multi oameni nevoiasi.Sa fim seriosi.Doar traim in Romania,nu?Este una din tarile ”mostenitoare” lae mafiei de toate tipurile.Asadar,singura putere reala in stat(a 4a putere intr-un stat de drept si civilizat,MASSMEDIA)care ar trebuii sa informeze lumea despre aceste lucruri importante,nefiind obligata print-o lege,alege sa comenteze circul monden.Acesta este unul din(multele motive,din pacate)motivele pentru care Romania in loc sa progreseze,regreseaza.Sa speram ca romanii,se vor trezii cat mai curand din starea aceasta de letargie si vor face lucrurile asa cum trebuie pt.ca sa putem progresa.Iar aceasta s-ar putea intampla doar prin oprirea unor (asa zisi) romani de a-si mai trada tara si neamul prin diferite mijloace josnice.Romania,trezeste-te!

  2. Elena Munteanu spune

    De ce primesc ajutoare pensionarii care au sub 400 lei pensie si cei care au 437 nu primesc. Au prea mult? Sunt persoane cu handicap care au doua pensii si primesc in jur de 600-700 lei si primesc ajutoare. Cei care au 437 sau 401 nu primesc. Este corect? Eu spun ca este o mare bataie de joc. Ar trebui sa mai revizuiti un pic cu pensiile astea. Ar trebui sa primeasca ajutoare si cei care au 500 de lei pensie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.