Remus Vulpescu, audiat de procurorii DNA în dosarul privatizării combinatului Oltchim

Fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) Remus Vulpescu a fost audiat luni de procurorii DNA în dosarul în care acesta a depus o plângere penală împotriva lui Dan Diaconescu, pe care îl acuză de înşelăciune în legătură cu privatizarea Oltchim.

Vulpescu a declarat că audierea sa a avut loc în calitate de „persoană care poate furniza informaţii sau relaţii” şi a vorbit cu procurorii şi despre activitatea sa de la OPSPI.

„Spuneam la momentul formulării plângerii că domnul Dan Diaconescu s-ar face vinovat de înşelăciune şi uz de fals în formă continuată şi ambele cu consecinţe deosebit de grave asupra statului român. Urmează însă organele de cercetare penală să îşi facă treaba”, a spus Remus Vulpescu.

Pe 3 octombrie, Remus Vulpescu a demisionat din funcţie şi a sesizat în aceeaşi zi Parchetul.

În plângerea penală ajunsă la DNA, Remus Vulpescu îl acuză pe Dan Diaconescu de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, deoarece acesta ar fi indus în eroare statul român şi opinia publică susţinând că deţine suma de 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la SC Oltchim SA.

Remus Vulpescu susţinea: „Activitatea infracţională reclamată a fost săvârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim SA şi a drepturilor decurgând din această calitate de către Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infracţională reclamată prezintă elemente transfrontaliere”.

„În cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază că prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim SA şi OPSPI”, se mai arată în plângere.

Omul de afaceri Dan Diaconescu a fost declarat adjudecatar al licitaţiei pentru privatizarea combinatului vâlcean, însă negocierile acestuia cu autorităţile române, derulate în perioada 24 septembrie – 1 octombrie, au fost finalizate fără încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de MECMA sau pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica asupra Oltchim.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.