Test de depistare rapidă a Chlamydiei trachomatis

1

Chlamydia trachomatis este boala cu transmitere sexuală cea mai răspândită la nivel mondial.

Potrivit unui studiu recent, 2,5% – 10% dintre femeile cu vârste fertile cuprinse între 14 – 24 de ani sunt deja infectate.

Dr. Traian Maier de la Maternitatea „Panait Sârbu” a subliniat, marţi, într-o conferinţă de presă, că infecţia cu Chlamydia trachomatis afectează ambii parteneri, ducând la complicaţii oculare, reumatismale, perinatale.

El a arătat că în procent de 50% – 70% determină cervicită asimptomatică, iar 50% dintre femei sunt asimptomatice dezvoltând boală inflamatorie pelvină, infecţia creşte riscul pierderii sarcinii, poate duce la sarcină extrauterină. La bărbaţi dezvoltă mai multe tipuri de infecţii.

Acesta a menţionat că în prezent sunt foarte multe teste pentru diagnosticare, printre care se numără şi testul cyclotest de depistare rapidă a Chlamydiei.

Testul este foarte important de făcut mai ales în cazul unei sarcini planificate întrucât se cunoaşte că aproximativ 50% dintre mamele infectate transmit infecţia nou-născutului. Complicaţiile apărute frecvent la nou-născuţi includ conjunctivita şi „aprinderea” la plămâni.

Testul cyclotest de depistare rapidă a Chlamydiei este disponibil în România şi se poate face acasă de orice femeie.

El se găseşte în farmacii la preţul de un milion de lei.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. nicol_s spune

    Chalmydia e o boala teribila si e foarte bine ca acest test de la Cyclotest a fost adus in RO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.