Ţicău: Restricţiile pentru români şi bulgari trebuie ridicate cel târziu în primul trimestru din 2013

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a solicitat luni, în cadrul unei intervenţii spontane în cadrul dezbaterii „2013, An european al cetăţenilor” de la Strasbourg, din plenul Parlamentului European, ca toate barierele impuse de unele state membre pentru lucrătorii români şi bulgari să fie ridicate cel târziu în primul trimestru al lui 2013.

Eurodeputata a precizat că în 2013, ca an european al cetăţenilor trebuie să se urmărească „sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu drepturile lor, care decurg din calitatea de cetăţeni ai UE atunci când îşi exercită dreptul la liberă circulaţie şi şedere într-un alt stat membru, de exemplu ca studenţi lucrători, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, voluntari, consumatori, întreprinzători, tineri sau pensionari”.

„Insist asupra eliminării obstacolelor care continuă să împiedice exercitarea drepturilor care decurg din calitatea de cetăţean european. În acest context subliniez importanţa eliminării barierelor din calea liberei circulaţii a lucrătorilor români şi bulgari. Nu putem vorbi cu adevărat de cetăţenie europeană, atâta timp cât există bariere şi diferenţe între cetăţenii statelor membre. Solicit în acest sens ridicarea cel târziu în primul trimestru al anului 2013 a tuturor barierelor impuse de unele state membre pentru lucrătorii români şi bulgari”, a mai spus Adriana Ţicău, adăugând că facilitatea liberei circulaţii a persoanelor şi extinderea mobilităţii lucrătorilor constituie mijloace importante de abordare a consecinţelor schimbărilor demografice de pe piaţa muncii.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.