Au fost aprobate încă 66 milioane de euro din fonduri europene pentru Compania de Apă Arieş Turda

Compania de Apă Arieş urmează să acceseze încă aproximativ 66 milioane de euro pentru a doua parte a proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canal din zona Turda, sumele alocate provenind din fondurile de coeziune prevăzute de Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2020.

Proiectul a fost declarat eligibil ca urmare a succesului Companiei de Apă Arieş în implementarea la timp a primului pas al proiectului european şi în gestionarea corespunzătoare a celor 79,9 milioane de euro.

„Compania de Apă Arieş este printre primii şi puţinii operatori din ţară care au intrat în această fază, pasul doi, şi care au dus la bun sfârşit un proiect cum este cel de 80 de milioane de euro, care este finalizat în proporţie de peste 99%. De la Bucureşti a fost aprobată suma de peste 60 de milioane de euro, deoarece Compania de Apă Arieş a fost declarată eligibilă după gestionarea cu succes a pasului unu din proiectul pe fonduri UE”, a declarat directorul Autorităţii de Management din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Florian Burnar, într-o conferinţă de presă susţinută la Turda.

În opinia sa, „aşteptările sunt foarte mari, dar, pe măsură ce calitatea serviciilor creşte, populaţia devine din ce în ce mai atentă la serviciul pe care operatorul îl furnizează şi automat este o obligaţie pentru acesta de-a optimiza oferta”.

„Suntem mulţumiţi şi încântaţi că am intrat în pasul doi şi onoraţi că am fost numiţi printre puţinii operatori din ţară care au intrat în această fază. Avem certitudinea că, aşa cum am terminat celălalt proiect în valoare de aproape 80 milioane de euro de extindere şi reabilitare reţele de apă şi apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, tot aşa vom reuşi şi cu următorul proiect care sperăm să aibă o valoarea destul de apropiată de primul. La mijlocul anului viitor vom avea aplicaţia de finanţare”, a spus directorul general al Companiei de Apă Arieş, Alexandru Sabău.

Lista de investiţii va fi definitivată cel târziu la sfârşitul lunii noiembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata