EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Cătălin Ivan: Sunt dezamăgit de atitudinea celor din PDL şi UDMR, ne fac de râs pe toţi

0

Liderul de grup al eurodeputaţilor PSD din Parlamentul European (PE), Cătălin Ivan, a declarat marţi seară, după votul negativ din plen privind candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea de Conturi Europeană, că inclusiv colegii din Partidul Popular European (PPE) ai celor din PDL nu înţelegeau de unde provine înverşunarea lor împotriva nominalizării României.

„Dacă delegaţiile PDL şi UDMR ar fi votat pentru candidatura României, nu mai spun să nu fi făcut lobby împotrivă, România ar fi ieşit onorabil din situaţia asta. Din păcate, suntem iarăşi arătaţi cu degetul, se uită toţi cruciş la noi şi nu înţeleg de ce facem politică în modul ăsta urât, necivilizat, total neeuropean. Am vorbit cu colegi din PPE, colegi ai celor din PDL, şi nu înţelegeau de ce atâta înverşunare, când ştiu cu toţii că este dreptul guvernului statului membru să nominalizeze şi niciodată n-au fost probleme la astfel de nominalizări”, a declarat Cătălin Ivan pentru Agerpres.

„S-au mobilizat foarte bine ca această candidatură a României să fie blocată şi în comisie, şi în parlament, profită de faptul că în acest moment PPE are mai multe voturi decât avem noi şi cu liberalii şi ăsta este deznodământul. Au creat un scandal foarte mare şi urât în jurul domnului Orban şi mulţi au preferat să nu se bage în acest scandal şi să voteze împotrivă tocmai pentru că nu vor să se implice. Aşa ştim noi să facem politică, e greu de înţeles pentru cei din Europa”, a adăugat liderul de grup al europarlamentarilor PSD.

El a mai precizat că este dezamăgit de atitudinea celor din PDL şi UDMR. „Modul ăsta mizerabil de a gândi politica ne face de râs ca ţară în Europa. Nu e de conceput, nicio altă delegaţie dintr-un alt stat membru nu se comportă aşa. Am ajuns să fim arătaţi cu degetul”, a mai spus Cătălin Ivan.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.