Depeche Mode vine la Bucureşti pe 15 mai 2013

0

Depeche Mode, trupa care a redefinit sunetul muzicii de-a lungul timpului, va putea fi văzută de fanii din România anul viitor, pe 15 mai, pe Arena Naţională, informează un comunicat Emagic.

Trupa va porni într-un nou turneu european cu o producţie impresionantă, anunţându-se încă de pe acum evenimentul muzical al anului 2013.

Înaintea turneului din America de Nord, Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher vor susţine 34 de show-uri în 25 de ţări din Europa, în faţa a peste 1,5 milioane de fani. Turneul va începe pe 7 mai cu un show în aer liber, în parcul Hayarkon din Tel Aviv.

Următoarele destinaţii de concert ale trupei includ Stadionul Olimpic din Berlin, Stade de France din Paris, Stadionul Lokomotiv din Moscova sau Stadionul Olimpic din Roma, urmând ca turneul european să se încheie pe Minsk Arena din Belarus, pe 29 iulie.

Acestea vor fi primele show-uri live ale trupei după succesul Tour of the Universe din 2009-2010, turneu în care Depeche Mode a susţinut 142 de concerte, înregistrând vânzări record cu cele peste 2,5 milioane de bilete.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti se vor pune în vânzare online, pe www.myticket.ro, începând cu 29 octombrie, ulterior fiind disponibile şi în magazinele de specialitate.

Celebrând mai mult de trei decenii în industria muzicală, cu peste 100 milioane de albume vândute în toată lumea, Depeche Mode şi-a petrecut mare parte a acestui an lucrând la cel de-al 13-lea material discografic. Lansarea albumului este programată pentru primăvara anului viitor, succedând „Sound Of The Universe” din 2009.
„Sunt extrem de entuziasmat în privinţa lansării unui nou album şi sunt nerăbdător să încep turneul”, a declarat Dave Gahan, citat în comunicat.

Înainte de concertul de la Bucureşti, Depeche Mode va concerta la Atena, pe 10 mai, şi Sofia, pe 12 mai, urmând ca de la Bucureşti trupa să concerteze la Istanbul, pe 17 mai, Belgrad, pe 19 mai, şi Budapesta, pe 21 mai.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) şi Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-1981). Vince Clarke a părăsit formaţia după lansarea albumului de debut din 1981, fiind în curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare), care a cântat în formaţie din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore şi Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.