EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Ministerul Mediului introduce obligaţii suplimentare pentru fondurile de vânătoare

Contractul cadru cu gestionarii fondurilor de vânătoare urmează să fie modificat iar distribuirea de hrană de orice natură la mai puţin de 2 km de cea mai apropiată localitate sau la mai puţin de 200 de metri de observatoare va fi interzisă.

Modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii a fost convenită marţi de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mugur Cozmanciuc, cu gestionarii fondurilor de vânătoare.

‘În urma întâlnirii cu gestionarii s-a convenit modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii. Printre aceste clauze se numără: interzicerea distribuirii de hrană sub formă de deşeuri de origine animală sau dulciuri, interzicerea distribuirii de hrană de orice natură la mai puţin de 2 km de cea mai apropiată localitate sau la mai puţin de 200 de m de observatoare şi interzicerea vânătorii la nadă’, precizează un comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor, remis, marţi.

Potrivit lui Mugur Cozmanciuc, printre obligaţiile care vor reveni gestionarilor fondurilor de vânătoare se numără recoltarea, cu prioritate, a exemplarelor care produc pagube, asigurarea întregului sprijin pentru cetăţenii care solicită acest lucru şi sesizarea imediată a administratorului şi a autorităţii sanitar -veterinară despre existenţa în fond cinegetic a oricăror exemplare de faună cinegetică cu comportament deviant.

Gestionarii vor avea, de asemenea, obligativitatea de a sesiza autorităţile locale pentru îndepărtarea resturilor menajere din fonduri cinegetice.

‘Ministerul Mediului şi Pădurilor va face toate demersurile în vederea gestionării eficiente a speciilor protejate. În acest sens, săptămâna viitoare va fi convocat Consiliul Naţional de Vânătoare în vederea modificării contractului cadru, care să cuprindă aceste clauze agreate cu gestionarii’, se mai arată în comunicatul citat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata