Ministrul de Externe solicită Federaţiei Ruse retragerea imunităţii diplomatului rus implicat în accidentul de circulaţie

0

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a remis marţi o notă verbală prin care se solicită autorităţilor Federaţiei Ruse retragerea imunităţii de jurisdicţie a diplomatului implicat în accidentul de circulaţie produs duminică, informează MAE.

MAE arată că ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, a fost convocat marţi de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, în legătură cu accidentul de circulaţie produs la 21 octombrie de un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

„Ministrul român al Afacerilor Externe a exprimat profunda preocupare a autorităţilor române faţă de accidentul în care a fost grav rănit un cetăţean român şi a subliniat necesitatea ca agenţii diplomatici acreditaţi în România, în conformitate cu dreptul internaţional în materie, să respecte legislaţia şi regulamentele în vigoare din statul de reşedinţă”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul Corlăţean a subliniat aşteptările părţii române ca Ambasada să coopereze pe deplin cu autorităţile române pentru investigarea circumstanţelor accidentului. El a subliniat, în acest context, necesitatea ca justiţia să se pronunţe asupra responsabilităţilor care decurg din accidentul respectiv.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.