Nominalizarea lui Leonard Orban pentru Curtea de Conturi Europeană a primit un vot negativ în plenul PE

0

Nominalizarea României pentru Curtea de Conturi Europeană, Leonard Orban, a primit marţi, 23 octombrie, un vot negativ din partea Parlamentului European (PE) în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg.

Potrivit unor surse concordante, rezultatul votului a fost de 269 pentru, 294 împotrivă şi 80 de abţineri.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, marţi, că şi-a retras candidatura pentru funcţia de membru al Curţii de Conturi Europene, după votul negativ primit în Parlamentul European, premierul Victor Ponta urmând să facă altă nominalizare din partea României. Astfel, nominalizarea lui Orban la nivel european nu va mai fi spusă Consiliului.

„Luând în considerare rezultatul, am decis să-mi retrag nominalizarea ca membru al Curţii. Deşi votul Parlamentului European este consultativ, mi se pare normal, am scris în chestionarul adresat PE că mă voi retrage în cazul votului negativ şi am luat decizia să mă retrag”, a declarat Orban.

El a precizat că i-a comunicat deja premierului Victor Ponta decizia de retragere.

În ceea ce priveşte votul din Parlamentul European, Orban a remarcat că disensiuni interne de pe scena politică românească au fost exportate. „Sigur că îmi pare rău de rezultatul votului, nu pot să nu remarc că anumite disensiuni interne au fost exportate”, a comentat ministrul.

Fostul comisar european a declarat în chestionarul completat pentru audierea în Comisia pentru control bugetar (CONT) că-şi va retrage candidatura dacă va primi un vot negativ în plenul PE. Comisia pentru CONT i-a acordat la 26 septembrie un aviz negativ lui Leonard Orban, cu un vot de 14 la 12.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.