EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Riscul celui mai popular tratament al infertilităţii: copii cu malformaţii

0

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea California, în timp ce fertilizarea în vitro (FIV) poate fi o binecuvântare pentru acele cupluri care se chinuie să conceapă un copil, ar putea exista totuşi riscuri suplimentare de apariţie a unor malformaţii congenitale asociate cu procedurile FIV, relatează Redorbit.com.

Oamenii de ştiinţă au spus că malformaţiile congenitale care implică defecte ale inimii, ochilor, sistemului de reproducere şi ale celui urinar, sunt mult mai probabile după FIV, deşi nu au reuşit să identifice un mecanism cauzal al acestui lucru. Noul studiu nu a fost încă publicat, dar a fost prezentat în cadrul Conferinţei şi Expoziţiei Naţionale a Academiei Americane de Pediatrie (AAP) ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în New Orleans.

“Descoperirile noastre au inclus o asociere semnificativă între utilizarea tehnologiei de reproducere asistată, cum ar fi anumite tipuri de fertilizare în vitro, şi un risc crescut de malformaţii congenitale”, spune autorul studiului, doctorul Lorrain Kelley-Quon, rezident la Centrul Medical UCLA Ronald Reagan.

În cadrul studiului cercetătorii au examinat date obţinute între 2006 şi 2007, cu privire la 3.463 de bebeluşi născuţi cu malformaţii congenitale majore, dintre 4.795 de bebeluşi născuţi după tratamentul FIV şi 46.025 de bebeluşi concepuţi în mod natural. Cercetătorii au descoperit că malformaţiile congenitale erau predominante în cazul sugarilor născuţi în urma fertilizării în vitro, 9% faţă de 6,6% în cazul celor concepuţi natural.

Riscurile crescute erau cel mai puternic asociate cu defecte la inimă (5% faţă de 3%), la ochi (0,3% faţă de 0,2%) şi la sistemul genital/urinar (1,5% faţă de 1%).

Oamenii de ştiinţă au evaluat mai mulţi factori care ar putea influenţa sănătatea unui fetus care se dezvoltă, printre care vârsta mamei, rasa, numărul naşterilor mamei, sexul bebeluşului şi anul naşterii copilului.

Doctorul Lynn Westphal, care nu a lucrat la acest studiu, dar este profesor asociat în obstetrică şi ginecologie în cadrul Şcolii de Medicină Standford, a spus că este important de reţinut faptul că “femeile care au o istorie în ceea ce priveşte infertilitatea şi care nu au urmat un tratament, au o rată mai mare de complicaţii ale sarcinii, aşa că ar putea fi ceva legat de populaţia infertilă”. “Este dificil de ştiut cât de mult depinde de tratament şi cât de mult este legat de grupul de femei în sine”, a adăugat Westphal.

“Pentru părinţii care iau în considerare fertilizarea în vitro sau alte forme de tehnologii de reproducere asistată, este important să înţeleagă şi să discute cu doctorul lor riscurile posibile ale procedurii, înainte de a lua o decizie”, spune doctorul Lorrain Kelley-Quon.

Cea mai des întâlnită şi cea mai cunoscută formă este FIV. Totuşi, există şi alte proceduri care includ injectarea introcitaplasmatică a materialului seminal (IICS) şi transferul intrafalopian de gameţi (TIFG), care presupune ca fertilizarea să se producă direct în trompele uterine ale femeii.

Toate aceste tipuri de fertilizare medicală asistată au fost incluse în studiul realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea California.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.