Iaşi: Seminar tematic francofon de armonizare curriculară teoretică şi practică

0

Câteva sute de studenţi şi medici dentişti din ţară şi străinătate au luat parte, miercuri, 24 octombrie,la seminarul tematic francofon de armonizare curriculară teoretică şi practică intitulat ‘Întâlnire a Decanilor din spaţiul Francofon’.

Prezent la deschiderea evenimentului, Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, a subliniat că studenţii sunt cei mai buni ‘ambasadori’ care îşi pot valorifica cunoştinţele oriunde.

De asemenea, primarul Gheorghe Nichita a afirmat că întâlnirea are un rol decizional în managementul Facultăţilor de Medicină Dentară. De asemenea, primarul Iaşiului a subliniat că în prezent, mai mult ca oricând, comunitatea ieşeană are nevoie de implicarea elitelor.

‘Iaşiul are nevoie de experienţa dumneavoastră, medicii de elită ai oraşului, pentru a atinge un scop înalt, cel al modernizării comunităţii, al desăvârşirii spirituale, politice şi sociale a vieţii urbei noastre. Îi mulţumesc pentru invitaţie distinsei doamne decan Norina Forna, o personalitate a medicinii ieşene profund implicată în creşterea calităţii actului medical. De asemenea, salut prezenţa la Iaşi a reprezentanţilor Academiei Naţionale de Chirurgie Dentară din Franţa. Vizita domniilor lor certifică înaltul prestigiu al acestei manifestări, dar şi nivelul ridicat al medicinii ieşene de specialitate. Mă bucur că acest eveniment are loc într-o perioadă în care oraşul nostru redevine o destinaţie necesară pentru membrii comunităţii culturale, ştiinţifice, spirituale româneşti. Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa face parte din fundaţia prestigiosului învăţământ ieşean. Împreună cu celelalte universităţi ieşene, ea poate contribui la dezvoltarea comunităţii academice, cea care a clădit prestigiul ştiinţific şi cultural al acestui oraş’, a spus primarul Gheorghe Nichita.

La evenimentul de miercuri au mai luat parte directorul regional AUF pentru Europa Centrală şi de Est şi a reprezentanţilor ai altor ambasade, care ai intrat în direct printr-un sistem de videoconferinţă.

‘Consider o oportunitate şi un real privilegiu Conferinţa Decanilor Francofoni din Iaşi, întâlnire care reuneşte personalităţi ale învăţământului francofon, cu rol decizional în creionarea traiectoriilor evolutive ale Facultăţilor de Medicină Dentară’, a declarat Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF ‘Gr.T. Popa’ Iaşi şi organizatorul evenimentului.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Agenţiei Universitare Francofone, Ambasadei Franţei, Ambasadei Tunisiei şi în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, Colegiul Medicilor Dentişti Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.