Liviu Dragnea susţine că vrea să fie un parlamentar atipic

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat miercuri că va dori să devină un parlamentar atipic care să-i reprezinte pe cei 7,4 milioane de români care au votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

„Dincolo de dorinţa celor 7,4 milioane de români, care au arătat un drum pe care trebuie să merg, şi vreau să merg pe drumul ăsta până la capăt, fiind unul dintre ei vreau să se facă dreptate până la capăt şi locul acesta este Parlamentul. Un alt motiv este faptul că această ţară trebuie să primească de la fiii ei, de la români, un proiect de ţară, un proiect naţional. Oamenii ăia n-au venit pur şi simplu să-l suspende pe Traian Băsescu, ăsta a fost un simptom, ei au spus că vor o nouă Românie, că vor o reformă constituţională, vor o descentralizare. (…) Cred cu tărie că România nu mai poate merge in viitor guvernând după urechea unuia sau altuia sau pompieristic”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Citeste si:  Handbal feminin: Victorie dramatică pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor, 20-19 cu Thuringer HC

El a mai spus că are tot respectul pentru partenerii externi ai României, dar a arătat că nu crede că aceştia trebuie „să ne facă nouă proiecte de viitor”.

„Avem suficienţi oameni buni care pot genera un proiect de dezvoltare strategică, cu termene clare şi precise astfel încât în zece ani, în 25 ani, această ţară să ajungă acolo unde merită. Toate aceste lucruri se fac în parlament”, a adăugat Dragnea, care a dorit să precizeze că nu suportă acel semn cu degetul în sus sau în jos la vot, pentru că arată că „parlamentarii sunt o masă de manevră”.

Citeste si:  UNPR: Când PSD încerca să infiltreze în Guvern exponenţi ai crimei organizate, procurorul Ponta nu avea nimic de obiectat

Dacă va fi ales, Liviu Dragnea promite că nu va fi un parlamentar obişnuit, ci chiar unul atipic.

„De asemenea, nu cred că Parlamentul României trebuie să fie lăsat în continuare fără să facem nimic”, a adăugat Dragnea.

Secretarul general al PSD a anunţat miercuri, la Teleorman, că a luat decizia de a candida la alegerile parlamentare în Colegiul 3 Alexandria pentru Camera Deputaţilor, conform declaraţiei făcute miercuri într-o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi numeroşi primari şi lideri locali ai partidului.

„Nu a fost o decizie uşor de luat, deoarece în 12 ani am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a pune judeţul pe o cale de dezvoltare durabilă”, a spus preşedintele PSD Teleorman. Anterior el s-a consultat cu colegii, primarii şi apropiaţii săi, iar părerea teleormănenilor a aflat-o în urma unei cercetări sociologice. „Circa 74% din cei care au răspuns la întrebări cred că va fi bine pentru Teleorman dacă eu îi voi reprezenta în Parlament”, a afirmat Dragnea.

Citeste si:  Adrian Năstase: Băsescu a simţit din nou că este "Dumnezeu poporului"
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata