EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Ştefan Roşeanu (CFR Călători): Circa 30% din călători circulă fără bilet

3

Circa 30 la sută dintre cei care circulă cu trenul cu cumpără bilete, a declarat joi, 25 octombrie, la un post privat de televiziune, Ştefan Roşeanu, director CFR Călători.

‘Cam 30% din călători estimăm că merg fără bilet. Aceasta este una dintre zonele pe care le-am avut în atenţie pentru că este foarte important ca veniturile companiei să fie corecte şi să putem asigura existenţa trenurilor în toate zonele ţării, iar fără bani….’, a spus Roşeanu.

El a precizat că, pentru reducerea pierderilor trebuie utilizate procedurile de control şi supracontrol în trenuri, iar în selecţia personalului să fie avută în vedere şi probitatea morală a fiecăruia. De asemenea, este în curs de elaborare un proiect de act normativ prin care amenzile neplătite să fie achitate prin muncă în folosul comunităţii.

Potrivit directorului CFR Călători, corpul de control are circa 2.500 de angajaţi, iar un controlor primeşte un salariu net de 13.000-15.000 lei, la care se adaugă un bonus din contravaloarea biletelor tăiate în tren.

Acesta a subliniat că în ultimul an numărul călătorilor s-a redus la 53 milioane persoane. Cifra de afaceri a companiei este de circa două miliarde lei anual, dar compania are, din anii anteriori, datorii de circa 800 milioane lei.

Procurori şi poliţişti pun în aplicare, joi, mandate de aducere emise pe numele mai multor angajaţi ai Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători suspectaţi de corupţie şi abuz în serviciu, care vor fi audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, a afirmat  purtătorul de cuvânt al parchetului, Alina Popescu.

Ea a precizat că angajaţii care vor fi audiaţi au diferite funcţii, începând de la controlori de tren şi până la şefi ai acestora.

Alina Popescu a spus că infracţiunile de care sunt suspectate câteva zeci de persoane în acest dosar se referă în general la luarea de mită de la călători prinşi fără bilet.

loading...

Citește și
3 Comentarii
  1. costel spune

    este foarte bine ca sa hotarat in sfarsit sa se starpeasca aceasta mafie a nasilor ,aceasta mafie a scos din circulatie multe trenuri de calatori ,si multe din trenuri chiar erau rentabile de exemplu relatia MOTRU -CRAIOVA ,unde circulau inainte 3 perechi de trenuri care a fost desfiintata in totalitate pe motiv ca nu era rentabila economic si cate poate sau desfiintat in tara ,in final beneficiarii raului creat de ei suntem noi toti cetatenii romani

  2. eu spune

    domnule director , v-ati pus intrebarea de ce nu mai sunt calatori? de ce nu cautati pe la cei care fac mersul de tren si la directorii care au firme de microbuze? cei care fac mersul de tren il fac in asa fel ca trenurile de naveta sa nu mai poata fi in avantajul navetistilor si atunci intervin firmele de microbuze(ale directorilor domneavoastra)?

  3. eu spune

    tare sunt curios daca ziceti ca vreti sa puneti pe picioare c.f.r.-ul ce veti face? umblati la minister si in regionale ca sunt o gramada care nu stiu de capul lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.