Ursul polar Knut are o statuie la grădina zoologică din Berlin

0

O statuie a ursului polar Knut, care a fermecat o lume întreagă încă de la naştere, în 2007, şi a murit anul trecut, a fost inaugurată miercuri la grădina zoologică din Berlin, unde şi-a petrecut scurta viaţă, relatează AFP.

Statuia, botezată ‘Knut visătorul’ şi realizată de sculptorul Josef Tabachnyk, îl prezintă pe ursul mort la patru ani odihnindu-se pe stâncile din locul său împrejmuit, la mii de kilometri de banchizele pe care nu le-a văzut niciodată.

Iubit de presă şi de publicul venit din lumea întreagă să-l vadă, Knut a murit subit pe 19 martie 2011 din cauza unei encefalite (infecţie a creierului). La moartea lui au asistat vizitatori ai grădinii zoologice, care l-au văzut rotindu-se ciudat şi căzând apoi în bazin.

Knut, care nu a fost niciodată în contact cu mediul său natural, a avut o soartă demnă de un scenariu hollywoodian. Primul urs născut în captivitate în ultimii 30 de ani la grădina zoologică din Berlin, el a fost respins de mama lui la naştere şi această dramă a declanşat imediat o mare emoţie. Peste 500 de ziarişti veniţi din lumea întreagă au asistat la prima lui ieşire oficială în public, pe 23 martie 2007. A apărut atunci şi în revista Vanity Fair. La moartea lui, admiratori în culmea tristeţii au depus la grădina zoologică buchete de flori, texte şi fotografii cu Knut şi mii de mesaje au fost scrise într-o carte de condoleanţe pe internet.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.