Valeriu Zgonea: Pe 25 octombrie trebuie să ne amintim de eroii noştri

0

Pe 25 octombrie – Ziua Armatei Române – trebuie să ne aducem aminte de eroii noştri, a scris joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe blogul său, adăugând că actualul Guvern trebuie şi cu siguranţă va lua măsuri pentru a asigura un buget corespunzător pentru Ministerul Apărării Naţionale.

„Ziua de 25 octombrie reprezintă un moment de referinţă în istoria neamului românesc. Astăzi este un prilej de mândrie pentru toate momentele de glorie pe care Armata le-a adus României de-a lungul timpului, dar şi una dintre acele zile în care trebuie să ne aducem aminte cu emoţie de eroii noştri şi să ne rugăm pentru sufletele lor. Astăzi este ziua în care militarii români au pus capăt ocupaţiei străine”, a postat Zgonea pe blogul său.

Preşedintele Camerei Deputaţilor le mulţumeşte veteranilor de război şi îi asigură de toată recunoştinţa şi preţuirea pentru modul în care şi-au servit patria şi aduce un omagiu tuturor militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi în misiunile desfăşurate în ţară.

„Îi salut cu această ocazie pe toţi militarii care se află în afara graniţelor româneşti, pentru a asigura pacea şi securitatea în cele mai fierbinţi zone ale lumii. Sunt cu gândul şi cu sufletul alături de aceşti militari care ne reprezintă ţara cu cinste şi onoare, mai ales pentru că 2012 marchează deja zece ani de participare neîntreruptă a Armatei României la operaţiile din Afganistan. Nu trebuie, însă, să-i uităm nicio clipă nici pe militarii care desfăşoară misiuni pe teritoriul naţional”, a transmis Valeriu Zgonea.

El a adăugat că Armata a fost prima care a intervenit atunci când au fost situaţii de urgenţă, cum a fost cazul şi în această iarnă când militarii au pus mâna pe lopeţi şi au dat o mână de ajutor autorităţilor locale şi oamenilor care rămăseseră prinşi sub zăpadă.

„Ştiu că, din păcate, Ministerul Apărării trece prin momente dificile, că banii pentru Armată au fost din ce în ce mai puţini şi că doar dăruirea şi sentimentul naţional i-au făcut pe militarii români să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile şi să-şi ducă la îndeplinire toate misiunile atât pe plan intern, cât şi angajamentele internaţionale asumate de România. Cred că actualul Guvern trebuie şi cu siguranţă va lua măsuri în această direcţie şi aici mă gândesc, în mod special, la asigurarea unui buget corespunzător pentru Ministerul Apărării Naţionale”, continuă preşedintele Camerei.

El mai scrie că a făcut armata la Râmnicu Vâlcea, iar experienţa şi valorile pe care le-a căpătat în acea perioadă vor rămâne cu el pentru totdeauna şi aminteşte că pe 25 octombrie este şi ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regele Mihai.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.