Warren Buffett spune că economia mondială încetineşte

0

Miliardarul american Warren Buffett a declarat miercuri că nu există îndoieli asupra faptului că economia globală încetineşte, dar că SUA sunt într-o stare mai bună decât Europa, transmite CNBC.

Warren Buffett, supranumit şi ‘oracolul din Omaha’, susţine de mult timp că economia americană nu va reporni până când piaţa imobiliară nu se va îmbunătăţi, iar miercuri a declarat că vede o ‘relansare’ pe piaţa rezidenţială. ‘Vindem foartă multă mobilă şi covoare în prezent’, a declarat Buffett, adăugând că operaţiunile din domeniul imobiliar ale holdingului său Berkshire Hathaway înregistrează creşteri de două cifre.

De asemenea, în interviul acordat CNBC, Buffett a declarat că ‘salivează’ să facă o nouă achiziţie majoră, adăugând că două tranzacţii cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari fiecare au eşuat în acest an. ‘Berkshire dispune de lichidităţi în valoare de 40 de miliarde de dolari, însă preţurile sunt dificile în prezent, iar Berkshire nu va intra într-un război al ofertelor’, a spus Buffett, fără a oferi însă detalii cu privire la companiile implicate în tranzacţiile eşuate.

În plus, Buffett a declarat că cel mai bun lucru pentru economia americană ar fi ca preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke să mai rămână un mandat în fruntea Fed. Recent au apărut speculaţii potrivit cărora în cazul în care Mitt Romney va câştiga alegerile prezidenţiale va încerca să numească un nou preşedinte al Fed la expirarea actualului mandat al lui Bernanke în 2014.

‘Aş vota din nou pentru Bernanke şi le-aş spune şi copiilor mei şi tuturor celorlalţi să voteze pentru el’, a spus Buffett.

Potrivit unui clasament al celor mai bogaţi oameni de pe planetă realizat de revista Forbes, Warren Buffett, 81 de ani, ocupă locul al treilea cu o avere de 44 de miliarde de dolari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.