6 semnale de alarmă pe care angajatorii le observă în CV-ul tău

Cu mult înainte să fii chemat la un interviu, managerii de resurse umane îşi formează o imagine de ansamblu în funcţie de CV şi de istoricul tău profesional. Iată care sunt şase din cele mai des întâlnite semnale de alarmă pe care aceştia le caută:

1. Ai avut multe locuri de muncă pe perioadă scurtă. Dacă istoricul tău profesional arată că ai trecut de la un loc de muncă la altul, fără a petrece foarte mult timp la vreunul din ele, angajatorii se vor întreba dacă te plictiseşti repede, dacă nu poţi să îţi păstrezi un serviciu, sau nu ştii cum să identifici ce ţi se potriveşte cel mai bine.

În cazul în care ai motive întemeiate pentru schimbul constant al locurilor de muncă, nu uita să i le faci cunoscute persoanei cu care vei avea interviul, astfel încât aceasta să nu aibă timp să tragă concluzii greşite.

2. Ai renunţat la ultimul tău loc de muncă fără a avea o opţiune în altă parte. Din moment ce majoritatea persoanelor îşi găsesc un alt loc de muncă înainte de a renunţa la actualul, angajatorii se gândesc dacă ai plecat pur şi simplu, fără a-ţi asigura un plan de rezervă. Angajatorul se întreabă care este adevărata poveste: Ai răbufnit într-o zi la muncă şi ai renunţat la slujba ta într-un exces de furie? Te superi la servici şi iei decizii impulsive şi imprudente? Ai fost de fapt concediat, dar tu încerci să susţii că ai plecat singur?

Citeste si:  CFR Călători achiziţionează ulei pentru materialul rulant de tracţiune, în valoare de 6,7 milioane de lei

3. Ai fost concediat de la ultimul tău loc de muncă. În timp ce multe concedieri se produc din cauza disponibilizărilor sau a restructurărilor, angajatorii ştiu că, uneori, companiile folosesc aceste aspecte ca pe o oportunitate de a scăpa de cei care au performanţe slabe. Pentru a combate această întrebare, nu uita să menţionezi dacă întreaga ta echipă a fost dizolvată. Pentru că, dacă ai fost singura persoană concediată, atunci acest lucru ridică mult mai multe întrebări, decât dacă făceai parte dintr-o echipă destituită.

4. Ai fost şomer pentru o perioadă mai lungă. Chiar şi în condiţiile economiei actuale, unii manageri de resurse umane iau în considerare perioada lungă de şomaj a candidaţilor, şi se întreabă dacă există un motiv serios pentru care nu ai reuşit să obţii un loc de muncă atâta vreme.

Citeste si:  România trebuie să plătească vineri 164,4 milioane euro către FMI

Din fericire, mulţi angajatori înţeleg că pe această piaţă, chiar şi candidaţii buni au nevoie de timp pentru a-şi găsi un servici, însă este foarte important să arăţi că ţi-ai petrecut timpul făcând voluntariat,  îmbunătăţindu-ţi abilităţile sau realizând orice altceva, în afară de căutarea acerbă a unui loc de muncă.

5. Ai pauze mari între locurile de muncă. Atunci când angajaţii văd pauze mari între locurile de muncă, aceştia se gândesc la ce s-ar fi putut întâmpla în acea perioadă. Ţi-ai părăsit locul de muncă fără a avea altceva la orizont? (numărul 2) Ai lucrat în altă parte, dar nu ai trecut acest lucru în CV-ul tău, şi dacă e aşa, atunci ce ascunzi? Lacunele stârnesc bănuieli pe care nu ai vrea să le aibă un manager de resurse umane faţă de tine.

Citeste si:  Trimiterea bugetarilor în concediu fără plată va duce la muncă voluntară

6. Niciunul din foştii tăi şefi nu se află pe lista ta de referinţe. Dacă pe lista de referinţe se regăsesc doar colegi, sau alte persoane care nu ţi-au supravegheat în mod direct munca, angajatorii se vor întreba de ce. Managerii sunt de obicei cei mai capabili să vorbească despre calitatea muncii tale, despre atuurile şi slăbiciunile tale, iar faptul că printre referinţe nu se află nicio persoană de genul acesta poate fi considerat un semnal de alarmă. Oricum, de obicei, angajatorii îţi vor cere să îi pui în contact cu foştii tăi şefi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata