EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Fotbal – Europa League: Steaua Bucureşti – Molde FK 2-0

0

Steaua Bucureşti a învins cu scorul de 2-0 (2-0) formaţia norvegiană Molde FK, joi seara, 25 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League.

Steaua a câştigat mai clar decât arată scorul, prin golurile lui Vlad Chiricheş (30) şi Raul Rusescu (32), dar a avut o bară (Latovlevici – 3) şi a ratat un penalty (Tănase – 58), pe lângă alte numeroase ocazii clare.

Steaua a început tare meciul şi ocaziile au curs una după alta la poarta lui Molde, prima fiind una mare – bară Latovlevici (3). Peste trei minute, Tănase a trimis un şut-centrare, portarul a respins în faţă, dar Rocha a reluat foarte slab. Un moment de respiro al steliştilor a prilejuit ieşirea scandinavilor din propria jumătate, iar Ekpo a tras peste poartă (8). În acelaşi minut, Tănase i-a testat vigilenţa lui Söderberg, dar acesta a fost pe fază.

Chipciu a fost şi el aproape de gol (15), dar şutul său a fost respins de pe linia porţii de un fundaş. Szukala (28) a trimis cu capul peste transversală, o fază care a prevestit primul gol al Stelei, reuşit de Chiricheş, cu o execuţie de excepţie – foarfecă (30). Norvegienii au acuzat şocul şi au primit un nou gol, marcat de Rusescu, din pasa lui Latovlevici (32). Până la pauză, Chipciu a creat panică în două rânduri la poarta lui Söderberg, în min. 35, când goalkeeper-ul lui Molde a prins mingea expediată de şeptarul stelist, şi în min. 37, când fundaşii norvegieni au fost aproape de autogol.

Debutul părţii secunde a fost mai echilibrat, dar în cele din urmă Steaua a reuşit din nou să creeze pericol la poarta lui Molde, iar Costea a obţinut un penalty (faultat de Simonsen), dar Cristi Tănase a executat modest şi Söderberg a respins. Tănase a mai ratat o bună şansă în min. 66, când şutul său a trecut pe lângă poartă.

Molde a avut şi ea o ocazie în min. 68, dar Tătăruşanu a fost atent la şutul lui Johansen.

M. Costea a avut şansa golului în min. 69, însă lovitura sa de cap a trimis mingea puţin alături (69), pentru ca Söderberg să respingă şutul lui Tănase un minut mai târziu. Molde a avut o mare oportunitate în min. 72, când Tătăruşanu a scăpat mingea la o centrare, după care Szukala a blocat şutul lui Steenslid (72).

Chipciu a irosit o mare şansă de gol în min. 82, când şutul său a ocolit de puţin poarta norvegiană.

Steaua a obţinut o victorie importantă care o menţine pe primul loc în Grupa E, iar pe 8 noiembrie va juca revanşa cu Molde, în deplasare.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.