Guvernul britanic face tranzacţii cu clădiri pentru a-şi reduce cheltuielile

0

Clădirea londoneză Admiralty Arch, unul din simbolurile oraşului şi importantă atracţie turistică, a fost preluată de investitorul spaniol Rafael Serrano, care a încheiat un acord de concesiune pe 99 de ani în schimbul sumei de 60 de milioane de lire /96 milioane de dolari/, a indicat joi o sursă apropiată de tranzacţie, citată de Reuters.

Potrivit Reuters, acest acord semnalează un val de tranzacţii imobiliare similare prin care guvernul britanic acceptă să cedeze proprietăţi în cadrul eforturilor sale de reducere a cheltuielilor.

În acelaşi timp, investitorii din sudul Europei sunt atraşi de piaţa imobiliară londoneză datorită pe de o parte reputaţiei sale de siguranţă şi rentabilitate, iar pe de altă parte datorită interesului pe care îl suscită investiţiile în lira sterlină.

Serrano, care intenţionează să transforme Admiralty Arch în hotel, mai deţine la Londra hotelul de lux Bulgari. În august, o altă companie imobiliară spaniolă, Allegra European Holdings, a cumpărat pentru o sumă similară clădirea cu sediul din Londra al companiei Facebook.

Admiralty Arch, o construcţie în formă de arc între Trafalgar Square şi promenada The Mall, a fost construită acum 100 de ani de regele Edward al VII-lea în amintirea mamei sale, regina Victoria, iar până de curând a găzduit cabinetul guvernului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.