Obama a votat la Chicago, cu 12 zile înainte de data oficială a scrutinului

Barack Obama a votat joi în fieful său la Chicago /Illinois, nord/, cu 12 zile înainte de data oficială a alegerilor prezidenţiale şi legislative din Statele Unite, potrivit unor imagini în direct ale televiziunilor.

Preşedintele democrat care îşi încheie mandatul devine astfel, potrivit echipei sale de campanie, primul lider al Statelor Unite în exerciţiu ce profită de scrutinul anticipat autorizat în numeroase state, unul dintre elementele pe care el contează pentru a triumfa asupra adversarului său republican Mitt Romney în seara zilei de 6 noiembrie, notează AFP.

Sosit la puţin timp după ora 16.00 locală /21.00 GMT/ într-o secţie de votare din Chicago, Obama a prezentat o carte de identitate, înainte de a primi un card pe care l-a folosit apoi într-o maşină electronică.

Obama nu a fost decât în trecere prin Chicago, într-un turneu electoral de două zile în timpul căruia a trecut anterior joi prin Florida /sud-est/ şi Virginia /est/. El urmează încă să participe în cursul serii la un ultim miting electoral în Ohio /nord/.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.