EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Şampon toxic: citeşte cu atenţie eticheta înainte să-l foloseşti

0

Atunci când abordezi un stil de viaţă sănătos, există un singur lucru pe care îl învăţăm permanent: o viaţă sănătoasă necesită vigilenţă. Acest lucru este valabil pentru alimente şi exerciţii, şi în mod special pentru produsele pe care le cumpărăm

 La fel ca majoritatea aspectelor din viaţa modernă, şamponul şi produsele de îngrijire a părului conţin prea multe ingrediente care s-au născut pe masa unui chimist. Aceste substanţe chimice sunt absorbite prin piele şi ajung în fluxul sanguin, iar de acolo pot produce un adevărat haos la nivelul organelor, ţesuturilor şi celulelor. Din fericire, există numeroase companii care sunt conştiente de aceste pericole şi folosesc în schimb agenţi de curăţare sănătoşi în produsele lor de îngrijire corporală.

  • Alertă a toxinelor

Dar, în zilele noastre, este aproape imposibil să eviţi expunerea completă la toxinele dăunătoare care afectează sănătatea.

Iată o listă cu substanţele chimice care pot fi găsite în mod obişnuit în multe din şampoanele existente pe piaţă.

Parabeni: Folosiţi pentru a elimina bacteriile şi ciupercile din cosmetice, parabenii sunt asociaţi de cercetători cu un nivel crescut al estrogenului, care poate duce la apariţia unor afecţiuni hormonale şi la dereglări ale organelor.

 Quaternium-15: Un conservant care generează formaldehida şi a fost legat de apariţia cancerului, în special a leucemiei, quaternium-15 este de asemenea şi un alergen, şi poate provoca apariţia dermatitei.

Parfum: Ar fi nevoie de o carte pentru a enumera toate acele ingrediente ce pot fi găsite în diferitele parfumuri folosite în şamponuri şi produsele de îngrijire a pielii. Aceste substanţe pot produce reacţii alergice, erupţii, dureri de cap şi greaţă. Unii compuşi de parfumuri au fost asociaţi cu dezvoltarea cancerului.

Metilisotiazolinonă: Adesea abreviat pe listele cu ingrediente drept MIT, acest conservant poate fi întâlnit într-o varietate de şamponuri şi a fost asociat cu riscul dezvoltării unor leziuni neurologice, în special la copiii nenăscuţi. MIT are legătură şi cu boala Alzheimer.

Laurilsulfat de sodiu şi lauretsulfat de sodiu: Abreviate drept SLS şi SLES, aceşti agenţi tensioactivi fac săpunurile spumoase. De asemenea pot provoca iritaţii la nivelul pielii şi ochilor, având influenţă negativă şi asupra sistemului endocrin.

 Dioxan-1,4: Această substanţă nu este un ingredient, ci mai degrabă un contaminant. Totuşi, dioxanul-1,4 a fost întâlnit în 22% dintre produse. Acesta este cu adevărat un motiv de îngrijorare. Agenţia de Protecţie Ecologică clasifică dioxanul ca un posibil carcinom.

 

  • Ce trebuie să faci

 Prima linie în ceea ce priveşte apărarea este prevenirea. Fă orice îţi stă în putinţă să eviţi ca aceşti compuşi chimici să intre în contact cu pielea ta. Dar, din nou, aceste toxine sunt atât de obişnuite încât este imposibil să le eviţi complet. Din fericire, există o serie de modalităţi prin care îţi poţi proteja sănătatea în faţa prezenţei acestor poluanţi dăunători.

Mânâncă substanţe nutritive protectoare. Multe din substanţele chimice dăunătoare din şamponuri şi din produsele de îngrijire corporală au un efect oxidant, care poate afecta celulele, ţesuturile şi organele prin determinarea apariţiei inflamaţiei cronice şi a leziunilor radicalilor liberi. Antioxidanţii care combat aceste efecte sunt în special vitamina C, vitamina E, vitamina A şi beta-caroten, acidul alfa lipoic şi altele. Fructele de pădure proaspete, nucile, legumele crucifere şi colorate, şi numeroase ierburi şi condimente sunt de asemenea bogate în antioxidanţi.

Adaugă suplimente botanice. Calendula, caprifoi, astragalus şi rădăcina de Rehmania pot ajuta la protejarea pielii de iritaţii şi alte leziuni. Calendula şi caprifoiul sunt flori şi sunt de obicei infuzate în apă fierbinte pentru a face ceai. Astragalus şi Rehmania sunt rădăcini, fiind de cele mai multe ori pisate şi amestecate cu apă, sau adăugate într-o capsulă sau o formă de tabletă, împreună cu alte ierburi. Calendula şi caprifoiul sunt utilizate şi pentru a alina pielea iritată şi inflamată. Folosirea ierburilor atât pe cale orală, cât şi aplicate direct pe piele, poate furniza numeroase beneficii de sănătate.

Apelaţi la detoxifiere. Odată ce substanţele chimice dăunătoare se află în corpul tău, este recomandat să găseşti o metodă pentru a le scoate din organism. O varietate de suplimente, plante, alimente şi diete specifice de curăţare te pot ajuta să elimini acei poluanţi din organism.

 

Iată câteva din ingredientele de top care oferă o detoxifiere puternică şi blândă în acelaşi timp întregului tău corp sunt:

1. Ciuperci medicinale. Reishi, agaricus, cordiceps, coriolus, maitake şi umbelatus, împreună cu multe alte tipuri, ajută la eliminarea toxinelor din organism. Ciupercile detoxifiante pot fi gătite, ingerate ca şi suplimente sau amestecate, în formă pisată, în apă caldă pentru ceai.

2. Păpădia (frunze şi rădăcină): Rădăcina de păpădie furnizează o susţinere puternică pentru curăţarea ficatului şi a vezicii biliare, două organe esenţiale pentru detoxifiere. Frunzele păpădiei ajută la eliminarea toxinelor din vezică şi tractul digestiv. Păpădia poate fi mâncată crudă sau gătită, ingerată sub formă de suplimente, sau băută ca şi ceai.

3. Seminţe de armurariu: Seminţele plantei conţin silimarin, un compus natural care protejează şi detoxifiază ficatul. Armurariul spriijină sănătatea vezicii biliare, în timp ce furnizează beneficii antioxidante şi antiinflamatoare. Cel mai adesea, armurariul este luat ca şi supliment.

4. Usturoiul: Usturoiul conţine mulţi compuşi sulfuroşi şi alte componente active care sprijină detoxifierea, eliminarea metalelor grele şi o sănătate imună generală. Usturoiul poate fi consumat crud sau gătit. Unii oameni pisează o cantitate mică şi o amestecă cu alte sucuri de legume.

5. Coriandru: O plantă aromată, coriandrul se lipeşte de metalele grele şi de toxine şi ajută la eliminarea lor din organism. De asemenea, coriandrul furnizează şi beneficii antioxidante şi antiinflamatorii. Frunzele şi tulpinile pot fi consumate crude, în salate şi sosuri.

6. Rădăcină de brusture: Această plantă antiinflamatoare, antioxidantă sprijină detoxifierea sănătoasă a ficatului şi ajută la curăţarea circulaţiei de toxine. Rădăcina de brusture poate fi mâncată crudă, adăugată în salate, gătită sau făcută suc.

Detoxifierea sezonieră blândă este o practică importantă ce trebuie adoptată. Toxinele se multiplică în organismele noastre provenind din nenumărate surse, nu doar din şampon sau din produse de îngrijire corporală.

Informaţiile bune se traduc în alegeri bune. Acordă mai multă atenţie listei cu ingrediente, cercetează ceea ce îţi este necunoscut, iar apoi adoptă cele mai bune strategii pentru reducerea acestor efecte dăunătoare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.