EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Bărbatul care susţinea că este proprietarul a 50% din Facebook a fost arestat pentru fraudă

0

Un om de afaceri care a pretins că i se cuvine 50% din cea mai mare reţea de socializare din lume, Facebook, a fost arestat vineri de autorităţile americane şi acuzat de fraudarea fondatorului şi CEO al acestui site, Mark Zuckerberg, a anunţat ministerul public, citat de AFP.

Paul Ceglia, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat la domiciliul său din Wellsville (vestul statului New York), sub acuzaţiile de fraudă poştală şi electronică, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul procurorului Preet Bharara. El riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare pentru fiecare din cele două capete de acuzare.

În aprilie 2011, Ceglia a depus plângere la tribunal pentru a primi ceea ce Zuckerberg, cu care a colaborat o perioadă, i-ar fi ‘promis’.

El a susţinut că, la 28 aprilie 2003, cu un an înainte de lansarea Facebook, Mark Zuckeberg a semnat un contract pe baza căruia l-a plătit cu 1.000 de dolari în schimbul dezvoltării, până cel mai târziu la 1 ianuarie 2004, a unui site ce s-ar fi numit ‘The face book’. Astfel, Zuckerberg ar fi devenit proprietarul a 50% din afacere, restul urmând să-i revină lui Ceglia.

În sprijinul cererii sale, Ceglia a prezentat un contract de două pagini semnat de mână de către amândoi, potrivit căruia Mark Zuckerberg accepta să-i cedeze jumătate din veniturile obţinute după dezvoltarea site-ului.

Autorităţile americane au descoperit că Paul Ceglia a falsificat un parte din acest contract, precum şi aşa-zise e-mailuri primite de la fondatorul celebrei reţele de socializare.

‘Asigurările date de Ceglia că deţine un drept contractual asupra a 50% din Facebook sunt complet false. Pur şi simplu, Ceglia a înlocuit prima pagină a unui contract cu o nouă pagină falsificată pentru a lăsa să se creadă că Zuckerberg a acceptat să îi cedeze o parte din /reţeaua/ Facebook’, a precizat ministerul public. ‘Ceglia a falsificat, fabricat şi distrus probe pentru a-şi apăra plângerea falsă’, a mai menţionat procurorul american.

În martie, avocaţii companiei au cerut instanţei să respingă plângerea formulată de Ceglia, prezentându-l ca pe un escroc, şi afirmând că respectivul contract din 2003 nu se referă la Facebook, ci ‘la un acord pentru realizarea unor sarcini limitate de concepţie a unui site pentru o firmă desfiinţată între timp, numită Streetfax’.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.