Cel puţin 146 de morţi în prima zi a armistiţiului temporar din Siria

Cel puţin 146 de persoane au fost ucise vineri în violenţele din Siria, în prima zi a armistiţiului temporar, propus de emisarul special internaţional în Siria, Lakhdar Brahimi, cu ocazia Eid al-Adha /Sărbătoarea Sacrificiului/, relatează sâmbătă Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), preluat de AFP.

ONG-ul, care îşi bazează informaţiile pe o reţea de militanţi şi de cadre militare din spitale civile şi militare din întreaga ţară, a identificat 53 de civili, 50 de rebeli şi 43 soldaţi ucişi vineri – un bilanţ care depăşeşte 100 de morţi, aşa cum se întâmplă în fiecare zi din momentul în care revolta împotriva regimului lui Bashar al-Assad s-a transformat în conflict armat, în ultimele luni.

Citeste si:  O petrecere ilegală într-un buncăr din Norvegia a dus la intoxicarea participanților cu monoxid de carbon

Cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, care durează patru zile, rebelii şi forţele armatei regulate s-au angajat să înceteze conflictul, însă cele două părţi au declarat că îşi rezervă dreptul de a recurge la represalii dacă partea adversă va încălca încetarea focului.

Cu toate acestea, sâmbătă, patru civili, dintre care un copil, au fost ucişi în zonele bombardate de armata siriană în cea de-a doua zi de armistiţiu, indică OSDH.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close