Idei creative: 10.000 de cărţi strălucesc pe străzile oraşului

0

Organizaţia Luzinterruptus, din Madrid, a surprins întreaga lume prin realizarea unor instalaţii luminoase în spaţii publice care să transmită un mesaj social puternic. Cea mai recentă instalaţie a fost creată cu 10.000 de cărţi, împrăştiate de-a lungul zonelor pietonale aglomerate şi a străzilor cu un trafic intens din Melbourne, Australia.

Compoziţia “Literatură versus trafic” a pus stăpânire pe Piaţa Federaţiei, impresionând prin miile de cărţi care au fost luminate cu ajutorul unor LED-uri.

Luzinterruptus spune că “a oferit cărţilor un val de putere strălucitoare”, care a întrerupt cel puţin pentru câteva momente traficul, maşinile, autobuzele şi vehiculele motorizate, şi a oferit oamenilor din zonă ceva care să îi ajute să îşi deschidă ochii şi mintea.

Deşi această acţiune a produs un blocaj major în trafic şi a oprit multe persoane din drumurile lor obişnuite, se pare că spectatorii nu au fost supăraţi, în schimb au fost curioşi de ceea ce se întâmplă şi s-au jucat printre luminile LED-urilor şi a grămezilor de cărţi.

Subliniind şi reafirmând puterea şi importanţa cititului şi a literaturii, Luzinterruptus a permis oamenilor să îşi aleagă cărţi din instalaţia luminoasă, pe care să le ia acasă pentru a le citi.

[nggallery id=96]

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.