EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Proprietăţile secrete ale apei: încă un mister!

0

Adevărata natură a apei este necunoscută. Apa are o varietate de proprietăţi absolut fascinante, despre care încă ştim foarte puţine. Una din cele mai neobişnuite proprietăţi este faptul că are o memorie, iar comportamentul său poate fi comparat cu cel al unui CD modern de stocare a datelor sau cu o casetă magnetică, relatează Messagetoeagle.com.

Această abilitate, printre multe altele, este în special uluitoare, şi nu poate fi explicată în termeni care să aparţină ştiinţei convenţionale. De aceea, în urmă cu 15-20 de ani, un cercetător care susţinea că “ceva atât de simplu ca apa” are propria memorie era considerat un pericol evident de către oamenii de ştiinţă care gândeau în termeni tradiţionali.

Practicile intelectuale de acest fel erau etichetate cu termeni de genul “pseudoştiinţă” sau “escrocherii”.

Astăzi, mulţi savanţi recunosc faptul că apa este o substanţă uluitoare, capabilă să adune în mod eficient informaţii provenite de la toate lucrurile cu care intră în contact. Fizicianul teoretic Emilio del Giudice de la Universitatea din Milano, Italia, ar putea explica, împreună cu colaboratorii săi, că apa are abilitatea de a depozita informaţii pe perioade lungi de timp.

De asemenea, Vitold M. Bakhir, un inventator rus şi un inginer minier a realizat multe experimente în care a analizat memoria apei, confirmând astfel rezultatele anterioare.

Jacques Benveniste (1935-2004), un imunolog francez a descoperit faptul că apa posedă o “memorie”, şi este capabilă să înregistreze digital şi apoi să rescrie tot în mod digital altă apă, chiar şi atunci când substanţa a fost eliminată. Experimentele lui Benveniste au fost urmate de cele ale altor cercetători din întreaga lume.

Unul din cercetătorii ruşi, Alexander Stiepanow a aşezat o farfurie cu apă distilată pe fruntea unui om care stătea întins. Apa a preluat astfel informaţii microenergetice de la bărbat. Apoi, Stiepanow a început să studieze un grafic al apei folosite în cadrul experimentului său cu ajutorul unui dispozitiv special.

Stiepanow a comparat acest grafic cu un altul obţinut în cazul apei obişnuite, care nu a fost expusă la câmpul biomagnetic al fiinţei umane.

Aceste două grafice erau DIFERITE.

Acum era momentul pentru un alt experiment. Alexander Stiepanow a aşezat un pahar cu apă distilată pe o fotografie a frunţii bărbatului, însă în exact acelaşi loc. Apoi, cercetătorul a comparat graficul obţinut în al doilea experiment cu cel obţinut în primul.

Cele două grafice erau IDENTICE.

Graficul pentru apa care a intrat în contact cu fruntea bărbatului a furnizat aceleaşi informaţii ca şi graficul expus doar la fotografia frunţii bărbatului. Stiepanow a repetat experimentul de mai multe ori. Rezultatul a fost întotdeauna acelaşi.

Esenţa memoriei apei poate fi comparată cu un puzzle alfabetic, adică aceleaşi litere pot fi aranjate în două cuvinte diferite cu înţelesuri diferite, şi care au informaţii diferite. Aceste litere sunt, în cazul apei, moleculele substanţei lichide.

Este ca “un cod” ce conţine o varietate largă de informaţii relevante şi proprietăţi specifice, dar care depinde de mulţi factori diferiţi. În mod asemănător, aceste date sunt ca şi cele din cazul codului genetic al organismelor vii. Apa este unul din operatorii de transport al unor asemenea informaţii.

Aplicaţiile posibile ale acestor studii sunt nenumărate, iar cercetarea apei este doar la început.

Gândeşte-te o secundă: apa pe care o bei are o memorie! Încearcă să bei apă cât mai curată posibil.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.