Cel mai simplu secret de management din lume

– „Uită ce ai învăţat în cărţile de management. Există doar un singur mod prin care poţi să te asiguri că toţi membrii echipei tale excelează”, este sfatul editorialistului Geoffrey James, cel care scrie pe unul dintre cele mai vizitate bloguri despre vânzări din întreaga lume, Inc.com.

Cărţile de management sunt toate greşite – spune Geoffrey James. Toate acestea încearcă să îţi spună cum să fii manager peste „oameni“. Este imposibil să fii manager peste „oameni“, poţi doar să coordonezi individualităţi.Şi pentru că fiecare individ diferă unul de celălalt, ceea ce funcţionează pentru unul dintre angajaţi poate să nu funcţioneze în cazul unui altuia.

Citeste si:  Un cutremur de magnitudine 5,6 zguduie Japonia în apropiere de Fukushima

Unii indivizi performează dacă primesc laude publice, în timp ce alţii se simt incomod atunci când sunt evidenţiaţi. Pentru unii indivizi contează doar banii, iar alţii performează atunci când trebuie să îndeplinească nişte sarcini dificile. Alţii au nevoie să fie îndrumaţi, în timp ce pentru anumiţi indivizi sfaturile au un efect iritant.

Trucul este să conduci individualităţile în modul în care îşi doresc să fie coordonate, şi nu în modul în care tu preferi să fii condus.

Singura modalitate de a face acest lucru este să întrebi. În prima şedintă „între patru ochi”, în care îţi analizezi fiecare membru al echipei tale, întreabă:

Citeste si:  Preluarea "Realitatea TV" de către un sponsor PDL, o simplă manevră a lui Vântu?

– Cum preferi să fii coordonat?

– Ce pot să fac pentru a te ajuta să excelezi?

– Ce tip de management te enervează?

Ascultă, dar ascultă cu adevărat, răspunsurile pe care le primeşti şi apoi, atât cât se poate, adaptează  modul tău de antrenare, de motivare, de compensare şi tot aşa mai departe, pentru a se potrivi cu nevoile fiecărui individ în parte.

Apropo, un angajat priceput nu o să aştepte să întrebi. Acesta o să îţi spună în mod direct ceea ce funcţionează. Atunci când acest lucru se va întâmpla, trebuie să iei în considerare sfatul acelui angajat!

Citeste si:  Egalitatea de şanse şi combaterea discriminării, o preocupare a sindicatelor

Din păcate, mulţi nu sunt atât de îndrăzneţi, de aceea depinde de tine să descoperi modul în care vei putea scoate ce e mai bun din ei. Iar acest lucru nu îl vei găsi niciodată într-o carte de management.

Nu există nimic care să se potrivească tuturor într-o lume în care fiecare persoană în parte este unică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata