EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Crin Antonescu: Candidatura lui Becali pe listele PNL a fost socotită acceptabilă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică, 28 octombrie, la PRO TV că posibilitatea ca eurodeputatul George Becali să candideze la alegerile parlamentare pe listele PNL a fost „socotită acceptabilă” de către majoritatea liberalilor.

„Faptul că Gigi Becali a încheiat cu noi un acord politic este o chestiune de detaliu, nesemnificativă în raport cu politica PNL. El este cel puţin formal membru PNL pentru că altfel nu ar putea candida. Acordul a fost semnat ca urmare a dorinţei sale de a candida pe listele PNL. (…) PNL înseamnă şi anumite drepturi şi libertăţi, iar Becali era un cetăţean care avea toate şansele, conform Statutului PNL, să fie acceptat în partid. (…)

Prezenţa lui a fost socotită acceptabilă în PNL. Candidatura sa nu a fost acceptată cu greu, ci în termenii democratici, mergând până la vot. Dacă după alegeri va dori să se integreze cu adevărat în PNL, sau să fie parlamentar independent, este opţiunea sa. (…) Gigi Becali are în politică în România importanţa mai mare sau mai mică care i-a fost acordată de mass-media. Jurnaliştii l-au făcut pe Becali una dintre personalităţile cele mai cunoscute ale României”, a spus Antonescu.

Referindu-se la faptul că fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a criticat candidatura lui George Becali pe listele PNL la alegerile parlamentare, Crin Antonescu a declarat că este firesc ca nu toţi membrii PNL să fie de acord cu această idee.

Totodată, Antonescu a precizat că subiectul George Becali nu a reprezentat un subiect de tensiune în PNL sau între preşedintele partidului şi Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu-mi aduc aminte vreun lucru care să fi fost acceptat întotdeauna de toţi din PNL. (…) Nu acesta a fost un subiect de tensiune în PNL. Când am avut noi de ales între Gigi Becali şi Călin Popescu Tăriceanu? Cu totul altceva a fost că el a avut altă părere decât marea parte a PNL, dar nu se pune deloc problema unei tensiuni între mine şi domnul Tăriceanu. Eu cred că domnul Tăriceanu ştie şi poate era bine să spună că odată cu venirea lui Becali au mai venit nişte oameni în rândurile şi pe locurile eligibile ale PNL, care se ocupă cu idei. De exemplu, profesorul Daniel Barbu se ocupă cu idei. PSD-ul, la rândul său, a adunat oameni importanţi. (…) Liberalismul nu este numai distincţia dintre idei şi oi”, a mai spus preşedintele PNL.

Acesta a precizat că, în opinia sa, „sunt foarte multe diferenţe între Gigi Becali şi Dan Diaconescu”.

Întrebat dacă PNL avea nevoie de voturile pe care George Becali le poate atrage, Antonescu a replicat că „majorităţile solide se construiesc prin însumarea tuturor voturilor care pot fi adunate”.

„Suntem în faţa unor alegeri la care putem lua 65% din mandate sau, dar eu nu cred asta, să luăm 49% din mandate. Nu există cifre garantate. Trebuie să adunăm toate voturile”, a conchis preşedintele PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata