Crizantema, regina de toamnă a Grădinii Botanice Iaşi – GALERIE FOTO

0

– Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ din Iaşi a cunoscut unul dintre marile momente de succes public sâmbătă, 27 octombrie, după ce a deschis expoziţia „Flori de toamnă“, ajunsă la cea de-a XXXVI-a ediţie.

Principala atracţie a fost crizantema, prezentă în mai toată partea din faţă a grădinii, prin grupări abundente de tufănele, dar mai ales în secţiunea dedicată ei într-un pavilion nou al serelor. Aici au fost expuse îndeosebi crizanteme cu port mare, pretabile pentru fir tăiat, într-o diversitate de culori şi chiar forme.

Centrul serei a fost rezervat unor vaze cu exemplare „uriaşe“, susţinute din părţile laterale de diferite aranjamente florale inspirate. Punctul culminant a fost gândit ca un fel de podium pe care au fost individualizate cele mai apreciate varietăţi, alături de care a fost amenajat un fel de fluviu de crizanteme, ca o revărsare din cornul abundenţei.

Vizitatorii s-au bucurat să descopere formele decorative ale artei topiare şi să se fotografieze alături de cele câteva animale alcătuite din crizanteme: fluturi, lebede, flamingo, veveriţe şi un păun maiestuos.

Alături de crizantemă, expoziţia a mai cuprins secţiuni dedicate fructelor şi seminţelor, plantelor din familia verzei şi celor din familia ardeiului, precum şi dovlecilor ornamentali.

Mihael Balint

Aceste imagini sunt protejate prin Legea dreptului de autor. Copyright: Financiarul.ro

[nggallery id=98]

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.