În aşteptarea urgananului Sandy, newyorkezii îşi fac rezerve de mâncare şi… bere

0

În cel mai populat oraş din Statele Unite, duminică s-au format cozi lungi în magazinele alimentare şi supermarketuri. Newyorkezii cumpără tot ce i-ar ajuta în cazul sosirii urganului Sandy: sticle cu apă, pâine, produse proaspete, baterii şi…bere, relatează AFP.

Oamenii s-au pregătit pentru Sandy, numit şi ‘Frankenstorm’ din cauza apropierii de Halloween (miercuri). Se aşteaptă ca uraganul să atingă coasta marţi dimineaţă, undeva între Virginia şi Massachusetts, şi să fie sever şi la New York.

La 19h00 (23h00 GMT), metroul, cea mai densă reţea din America de Nord, se va opri, urmat de toate autobuzele din oraş. Zonele de risc de pe malul East River şi Hudson urmează să fie evacuate preventiv, a anunţat duminică primarul Michael Bloomberg, adică 375.000 persoane.

În 2011, uraganul Irene a provocat moartea a 47 de persoane şi a produs pagube de 10 miliarde de dolari. Atunci apele au crescut cu 1,5 m. De această dată se aşteaptă o creştere de două ori mai mare a apelor. În Statul New York sunt în alertă 1.100 de soldaţi ai Gărzii Naţionale, dintre care 200 vor patrula pe străzile Manhattanului şi 300 în celelalte districte ale oraşului.

Cei care refuză evacuarea nu vor fi arestaţi, a spus Michael Bloomberg, ci vor fi consideraţi ‘egoişti’ fiindcă ar declanşa operaţiuni de salvare ce ar putea fi evitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.