EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Stolojan despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Tentativele anterioare au fost un eşec ce a dus la pierderea credibilităţii României

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, referitor la posibilitatea declanşării procedurii pentru o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu după alegerile parlamentare că tentativele anterioare au fost un „eşec” ce a contribuit la pierderea credibilităţii României pe plan extern.

‘Nu ştiu ce va face domnul preşedinte Traian Băsescu, deci nu vreau să exprim un punct de vedere aici. Încercarea de suspendare care a avut loc în vară a fost un eşec şi a contribuit enorm la pierderea de credibilitate în faţa partenerilor externi’, a susţinut Stolojan, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Theodor Stolojan a reamintit faptul că există o decizie a Curţii Constituţionale care îi conferă preşedintelui dreptul de a refuza prima propunere de premier înaintată de majoritatea parlamentară rezultată în urma alegerilor.

Potrivit deciziei Curţii Constituţionale, şeful statului nu are dreptul să refuze şi a doua oară propunerea venită din partea majorităţii parlamentare.
„Există o decizie a CCR prin care preşedintele are dreptul constituţional de a refuza prima propunere de premier pe care o înaintează majoritatea parlamentară. Preşedintele nu este un simplu notar, un om care pune o ştampilă pe o hârtie. CCR a dat dreptul preşedintelui să poată cere schimbarea propunerii cu alta din partea aceleaşi majorităţi parlamentare”, a spus Stolojan.

Declaraţia liderului democrat-liberal a venit ca urmare a faptului că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că în situaţia în care USL va obţine majoritatea parlamentară, iar preşedintele Traian Băsescu va refuza să numească un premier de la USL, atunci s-ar putea pune problema unui nou demers de suspendare a acestuia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata