Al treilea grup de 45 de angajaţi ai CFR chemaţi la audieri de procurorii braşoveni

Procurorii braşoveni au chemat marţi la audieri cu mandat de aducere, alţi 45 de angajaţi ai CFR în dosarul de corupţie în care sunt implicate 200 de persoane.

 Dintre angajaţii CFR audiaţi marţi, şapte sunt personal de tren din cadrul Regionalei CFR Braşov, 21 din Regionala CFR Bucureşti, din care 10 inspectori, patru din Regionala CFR Iaşi, toţi personal de tren, 12 de la Regionala Craiova din care un inspector, şi restul personal de tren şi unul din Regionala Galaţi.

„În ceea ce-i priveşte pe inspectori efectuăm cercetări penale pentru infracţiuni de luare de mită constând în faptele de pretindere şi primire de bani, în special de la personalul de tren,conductori ,şefi de tren. De asemenea, pentru săvârşirea infracţiunii de furnizare de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material.Inspectorii intrau în posesia unor detalii despre controalele efectuate de poliţişti pe trenuri, informaţii pe care le transmiteau mai departe şefilor de tren şi conductorilor de tren de la care ei primeau foloasele materiale.

O altă infracţiune ar fi dare de mită ce se reţine doar în sarcina unuia dintre ei pentru că,o parte din sumele de bani pe care inspectorii le încasau de la personalul de tren ajungeau la revizori.

O altă infracţiune pentru care sunt cercetaţi ar fi cea de instigare la abuz în serviciu, în sensul că infractorii le pretindeau să nu-i sancţioneze pe călătorii frauduloşi sau să le permită rudelor acestora să călătorească cu trenul fără a avea bilete de călătorie şi fără să-i sancţioneze, a declarat marţi într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu. După primele trei persoane audiate marţi, una a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

În ceea ce-i priveşte pe cei 43 de salariaţi ai CFR audiaţi pe parcursul zilei de luni, 35 dintre ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, aceştia fiind audiaţi marţi de judecătorii Tribunalului Braşov, iar restul de nouă persoane au fost lăsate în libertate.

Joia trecută când au început audierile în acest dosar considerat de procurori unul complex, până marţi au fost emise mandate de aducere pentru 170 de persoane.

Din cele 81 de persoane audiate în prima zi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 68 de persoane, iar după audierile de la Tribunalul Braşov acestea au fost lăsate în libertate cu interdicţia de a nu părăsi ţara pentru 65 dintre ele, iar pentru trei de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Procurorii au făcut recurs care se va judeca în această săptămână la Curtea de Apel Braşov. Potrivit procurorilor, în acest dosar sunt cercetate 200 de persoane.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.