Ford vrea ca uzina sa din România să fie un succes

0

Constructorul auto american Ford s-a angajat luni să facă din uzina sa de la Craiova o poveste de succes, la câteva zile după ce a anunţat închiderea a două uzine din Marea Britanie şi acelei de a treia în Belgia, transmite AFP.

Vicepreşedintele Ford Europe, Wolfgang Schneider, a informat că, de la preluarea fostei uzine Daewoo, în 2008, grupul american a investit aproximativ 800 milioane de euro în România.

‘Suntem hotărâţi să facem din Craiova un succes pe termen lung’, a declarat Wolfgang Schneider cu ocazia unei vizite a premierului Victor Ponta la uzina Ford de la Craiova. ‘Strategia noastră a fost să aducem în România cel mai sofisticat vehicul şi cel mai sofisticat motor, iar această strategie a dat roade’, a adăugat Schneider.

În prezent, uzina Ford de la Craiova are 4.000 de angajaţi care produc 500 de unităţi din modelul B-Max, un ritm care ar urma să crească în lunile următoare. Însă totul depinde de evoluţia pieţei ‘care este puţin descurajantă în acest moment’, a spus Schneider, refuzând să precizeze care este producţia preconizată pentru anul următor.

În vara lui 2007, Ford Europe a cumpărat de la statul român, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru care a plătit suma de 57 de milioane de euro. La acea dată, Ford s-a angajat să producă 250.000 de vehicule pa an până în 2011 şi 300.000 de vehicule pe an ulterior. Însă în 2010 grupul a recunoscut că proiectele sale în România au înregistrat unele întârzieri.

Ford Motor a prezentat săptămâna trecută un plan de restructurare a operaţiunilor sale din Europa, unde grupul estimează că va înregistra pierderi de peste 1,5 miliarde de dolari în acest an. În total, Ford va elimina 13% din efectivele sale în Europa şi va închide trei uzine din regiune – una din Belgia şi două din Marea Britanie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.